خبرنامه

ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری از ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور خبر داد و گفت: معاونت علمی در سال ۱۴۰۳ بخش قابل‌توجهی از منابع خود را به خرید واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) اختصاص داده. به‌گزارش معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری؛ حسین افشین در نشست با اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی درخصوص تعیین اولویت‌های کمیته دانش‌بنیان مجلس با هدف تحقق شعار ۱۴۰۴ که ازسوی مقام معظم رهبری «سرمایه‌گذاری در تولید» تعیین شده است، اظهار کرد: همان‌طورکه رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانی نوروزی فرمودند، اگر شرکتی بخواهد در مسیر سرمایه‌گذاری، تولید و اثربخشی گام بردارد، راهی جز دانش‌بنیان‌شدن ندارد و ما نیز در معاونت علمی، این‌مهم را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم.

 


آزمایش موفقیت‌آمیز واکسن درمانگر چندین‌نوع سرطان
محققان دانشگاه تافتس به‌تازگی واکسن جدیدی توسعه داده‌اند که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را برای شناسایی و نابودی تومورهای سرطانی تقویت کند. به‌گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو؛ روش جدیدی که توسط تیمی به‌رهبری پروفسور چیائوبینگ ژو از دانشگاه تافتس (در بوستون آمریکا) توسعه یافته، واکنش‌های ایمنی را برای مهار ملانوم، سرطان سینه سه‌گانه منفی، کارسینومای ریه و سرطان تخمدان تحریک می‌کند. واکسن‌های درمانی سرطان از سال ۲۰۱۰ درحال‌توسعه هستند؛ زمانی‌که اولین واکسن برای سرطان پروستات تأیید و سال ۲۰۱۵ واکسنی دیگر برای ملانوم معرفی شد. با وجود این تحقیقات گسترده؛ تاکنون هیچ واکسن درمانی جدیدی مجوز دریافت نکرده است. یکی از چالش‌های اساسی در توسعه این واکسن‌ها، شناسایی آنتی‌ژن‌های توموری‌ای است که به‌اندازه‌کافی از سلول‌های طبیعی متمایز باشند تا واکنش ایمنی قوی ایجاد کنند.

 


سهم ۵۶‌درصدی صنعت نفت و گاز از بازار نانوکاتالیست‌ها
نانوکاتالیست‌ها به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های نانو، تأثیر چشمگیری بر عملکرد صنایع مختلف؛ به‌ویژه نفت و گاز و خودرو دارند. به‌گزارش ستاد توسعه ویژه فناوری نانو؛ بررسی‌ها نشان داد که صنعت نفت و گاز همچنان پیشتاز در استفاده از نانوکاتالیست‌ها است و بیشترین سهم بازار این فناوری را به‌خود اختصاص داده است. درعین‌حال، صنعت خودرو نیز باسرعت درحال‌افزایش بهره‌گیری از این فناوری بوده و به‌دنبال کاهش فاصله خود با صنعت نفت و گاز است. طبق داده‌های ارائه‌شده؛ مجموع حجم بازار نانوکاتالیست‌ها ۶۵‌هزارمیلیاردریال برآورد شده که ۵۶‌درصد آن متعلق به صنعت نفت و گاز و ۴۴‌درصد به صنعت خودرو اختصاص دارد. دراین‌حوزه، ۱۱ شرکت فعال در صنعت نفت و گاز و نیز شش شرکت در صنعت خودرو مشغول فعالیت هستند که نشانه سرمایه‌گذاری گسترده‌تر و تقاضای بیشتر در صنعت نفت و گاز است.

 


خطرات گردوغبار سمی مریخ در کمین فضانوردان
یافته‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد گردوغبار سمی مریخ برای سلامت فضانوردانی که در آینده به سیاره سرخ سفر می‌کنند، مشکلاتی جدی ایجاد خواهد کرد. به‌گزارش ایرنا؛ وبگاه سایِنس اَلِرت در گزارشی آورده که یافته‌های پژوهشگران دانشکده پزشکی کِک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی  نشان می‌دهد توفان‌های گردوغبار مریخ احتمالاً می‌توانند مشکلات تنفسی ایجاد کنند و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند و آژانس‌های فضایی باید برای مقابله با این خطرات آماده شوند. این توفان‌ها خطری جدی برای مأموریت‌های رباتیک به‌شمار می‌روند و باعث ایجاد توفان‌های الکترواستاتیک می‌شوند که می‌توانند باعث ایجاد مشکل برای وسایل الکترونیکی و انباشت گردوغبار روی صفحات خورشیدی شوند. در دهه‌های آینده، ناسا و آژانس پروازهای فضایی سرنشین‌دار چین قصد دارند که فضانوردان خود را به مریخ بفرستند.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه