خبرنامه

تقویت تاب‌آوری اقتصاد با افزایش ذخایر طلا
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران باتأکیدبر نقش ذخایر طلا در پایداری اقتصاد ملی، سیاست‌های بانک مرکزی دراین‌حوزه را ازمنظر کلان مثبت ارزیابی کرد و گفت: در بسیاری کشورها ازجمله ایران، افزایش ذخایر استراتژیک طلا به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم حفظ ثبات اقتصادی شناخته می‌شود. پیام باقری اظهار داشت: این ذخایر می‌توانند به‌عنوان پشتوانه‌ای برای سیاست‌های پولی و مالی عمل کرده و درمواجهه‌با بحران‌ها، ضریب تاب‌آوری اقتصادی کشور را افزایش دهند. به‌گزارش ایرنا؛ وی بابیان‌اینکه این سیاست باید باجدیت پیگیری شود، افزود: ذخایر طلا نه‌تنها نقش اقتصادی دارند بلکه به‌لحاظ روانی نیز اعتماد بازار به پایداری ساختار پولی کشور را تقویت می‌کنند.


تجارت ۱.۱‌تریلیون‌دلاری پلاستیک!
نتایج گزارش آنکتاد (UNCTAD) نشان داد، تجارت جهانی پلاستیک در سال ۲۰۲۳، از ۱.۱‌تریلیون‌دلار فراتر رفت که پنج‌درصد از تجارت جهانی کالاها را تشکیل می‌دهد اما ۷۵‌درصد از این پلاستیک‌ها به زباله تبدیل می‌شوند و بخش عمده آن به اقیانوس‌ها و اکوسیستم‌ها نشت می‌کند. به‌گزارش ایسنا؛ این عدم‌تعادل روبه‌رشد، سلامت عمومی، سیستم‌های غذایی، اکوسیستم‌ها و توسعه بلندمدت را به‌ویژه در کشورهای جزیره‌ای کوچک و ساحلی تهدید می‌کند. تولید جهانی پلاستیک در سال ۲۰۲۳، به ۴۳۶‌میلیون‌تن رسید. دراین‌بیانیه اشاره شد که میانگین تعرفه‌های کشورهای دوستدار محیط‌زیست (MFN) بر محصولات پلاستیکی و لاستیکی در سه‌دهه‌گذشته، از ۳۴‌درصد، به ۷.۲‌درصد کاهش یافته و پلاستیک‌های مبتنی‌بر سوخت‌های فسیلی به‌طور مصنوعی ارزان شده و برعکس، جایگزین‌های طبیعی مانند کاغذ، بامبو، الیاف طبیعی و جلبک دریایی با میانگین تعرفه‌های معادل ۱۴.۴‌درصد مواجه هستند.


افزایش صادرات ایران به اوراسیا
رئیس سازمان توسعه تجارت باتأکیدبر نقش کلیدی موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، از افزایش ۲۲‌درصدی صادرات ایران به این بازارها در بهار خبر داد. محمدعلی دهقان دهنوی اعلام کرد: کاهش تعرفه‌ها اصلی‌ترین مزیت توافقنامه تجارت ایران و پنج عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و به تسهیل ورود کالاهای ایرانی به بازار اوراسیا کمک کرده است. به‌گزارش مهر؛ وی افزود: با اجرای موافقت‌نامه کاهش تعرفه‌ها با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، صادرات ایران به این بازارها در بهار امسال نسبت به سال گذشته ۲۲‌درصد افزایش یافته است. دهقان دهنوی از برگزاری بیش از ۱۵ کنفرانس استانی آموزشی برای آگاه‌سازی تولیدکنندگان و تجار درباره فرصت‌های این موافقت‌نامه خبر داد و گفت: این تورهای آموزشی با همکاری اتاق‌های بازرگانی برگزار شده است. وی درادامه تصریح کرد: هماهنگی‌های گمرکی بین ایران و پنج کشور عضو این اتحادیه برقرار و مشکلات اولیه در گمرکات رفع شده است.


خرید حمایتی خرما
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: برای جبران خسارات و حمایت از نخل‌داران، تعاون روستایی اقدام به خرید حمایتی خرمای کشاورزان استان خوزستان با قیمت مناسب می‌کند. به‌گزارش سازمان تعاون روستایی؛ محمدرضا طلایی در نشست شورای کشاورزی استان خوزستان با حضور قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس، معاون وزیر جهاد کشاورزی، مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزی و جمعی از مسئولان برگزار شد، بااشاره‌به وضعیت خشک‌سالی در استان خوزستان و خسارت به نخلستان‌ها، گفت: خرید حمایتی خرما توسط شبکه تعاون روستایی خوزستان به‌زودی کلید خواهد خورد و زیرساخت‌ها برای خرید حمایتی آماده است و هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد. این خرید حمایتی به‌عنوان یک اقدام مؤثر برای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان خرما در‌نظر گرفته شده و مطمئناً خریدی موفقیت‌آمیز خواهد بود. این‌اقدام نه تنها به تأمین معیشت کشاورزان کمک می‌کند؛ بلکه به حفظ و تقویت صنعت خرما در خوزستان نیز کمک خواهد کرد.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه