چرا «هدررفت غذا» اهمیت لازم و کافی را برای جهانیان ندارد؟!

مصطفی رفعت

به‌گفته فائو؛ جهان «غذای کافی» برای تغذیه همه افراد تولید می‌کند. بااین‌حال، حدود 733‌میلیون‌نفر در سال 2023 «گرسنه» بودند! هدررفتن موادغذایی، کاهش میزان موادغذاییِ دردسترس و افزایش ناامنی غذایی جهانی، این مشکل را ایجاد و تشدید کرده است. پاسخ‌دهندگان نظرسنجی آنلاین در منتخبی از کشورها درمورداینکه آیا آن‌ها در 12‌ماه‌گذشته به‌دنبال اطلاعات درمورد این‌موضوع بوده‌اند یا خیر، نشان داد: اکثریت در همه جوامع اطلاعات مربوط به ضایعات موادغذایی را (ازطریق مستندها، تحقیقات انتشاریافته اینترنتی یا در رسانه‌های مکتوب مانند مقالات مجلات) جستجو نکرده‌اند. «چین» با 37‌درصد، بیشترین سهم را از پاسخ‌دهندگان به‌این‌موضوع داشت؛ درحالی‌که «مکزیک» با 24‌درصد علاقه کمتری نشان داده‌اند. از 11 گزینه ارائه‌شده، «ضایعات موادغذایی» بیشترین جستجو را برای موضوع «محیط‌زیست و پایداری» بینِ پاسخ‌دهندگان در «فرانسه»، «آلمان»، «بریتانیا» و «آمریکا» داشته است. در «برزیل»، پاسخ‌دهندگان (‌احتمالاً) کمی‌بیشتر موضوع «جنگل‌زدایی» را رصد کرده‌اند: 37‌درصد. در «مکزیک»، گزینه‌های رتبه‌بندیِ بالاتر، «کمبود آب» (46‌درصد)، «جنگل‌زدایی» (35‌درصد)، «منابع و تأمین انرژی در آینده» (32‌درصد) و «برخورد با زباله‌های حاصل از بسته‌بندی» (31‌درصد) بود. «کمبود آب/سلامت آب» با 37درصد، موضوعی هم‌تراز با «ضایعات موادغذایی» در «چین» بوده است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه