رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان لرستان خبر داد؛

فعالیت ستاد اجرایی فرمان امام در 761 روستای لرستان

سید احمد موسوی

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان لرستان گفت: «درحال‌حاضر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در ۷۶۱ روستای استان درجهت ایجاد اشتغال فعالیت دارد، ضمن‌اینکه اغلب طرح‌ها در روستاهای هدف به‌صورت خرد و خوداشتغالی درحال‌اجراست». حامد ویسکرمی در تشریح عملکردهای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان، اظهار کرد: «این‌مجموعه به‌عنوان دستگاه پیشرو در امر محرومیت‌زدایی و توجه به رفع مشکلات اقشار نیازمند در سطح کشور و بالطبع استان به‌طورجدی فعال است».

 

حضور فعال ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در حوزه‌های مختلف
وی خاطرنشان کرد: «ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در حوزه‌های عمرانی و زیربنایی، اقتصادی و اشتغال‌زا و در بخش‌های اجتماعی حضور پررنگ و خوبی داشته و این فضا ادامه پیدا خواهد کرد». رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان بااشاره‌به فعالیت‌های این‌مجموعه درزمینه اشتغال، این اقدامات را در دو بخش قابل ارزیابی خواند و افزود: «نخست اشتغال روستایی که اهدافی همچون ممانعت از مهاجرت به شهر و فراهم‌کردن زمینه مهاجرت معکوس روستاییان را دنبال می‌کند». وی بابیان‌اینکه تسهیلات پرداختی برای اشتغال روستایی قرض‌الحسنه و بدون سود و بازپرداخت پنج‌ساله است، افزود: «سقف تسهیلات بسته به نوع طرح تا ۲۰۰میلیون‌تومان نیز ارتقاء خواهد یافت، بااین‌وجود پایه هر طرح ۵۰میلیون‌تومان بوده و گاهی با کمتر از این مقدار نیز طرح اجرایی شده است».

 

دامنه گسترده عناوین شغلی در حوزه اشتغال روستایی
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان دامنه عناوین شغلی در حوزه اشتغال روستایی را گسترده عنوان و تصریح کرد: «درزمینه مشاغل مرتبط با کشاورزی یکی از اولویت‌ها کشت گیاهان دارویی‌ست، مشاغل فنی در روستاها و طرح‌هایی درزمینه پوشاک همگی از طرح‌های موردتوجه در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است». ویسکرمی درخصوص نحوه دریافت تسهیلات توسط روستاییان نیز گفت: «در سطح هر شهرستان، کارگروهی متشکل از فرماندار، ستاد اجرایی، مجری بنیاد برکت و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط تشکیل و موظف به شناسایی روستاهای هدف و فراهم‌کردن زمینه‌های توسعه روستاست». وی ادامه داد: «پس از مشخص‌شدن روستاهای هدف، مجری و تسهیلگران ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در محل حاضر شده و با اهالی و افراد مرجع مانند دهیاران کارگروهی تشکیل می‌دهند که ظرفیت‌ها را شناسایی و باتوجه‌به استعدادیابی به متقاضیان تسهیلات پرداخت می‌کنند». رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان بابیان‌اینکه پرداخت تسهیلات شرایط سختی ندارد، اظهار داشت: «برای مجموعه آنچه مهم است اینکه متقاضی در سن کار بوده و به‌دنبال ایجاد اشتغال باشد، درصورت تحقق این شرایط تسهیلات پرداخت خواهد شد». ویسکرمی بیان داشت: «تسهیلگران از زمان شناسایی ظرفیت‌ها تا انتهای پرداخت و مرحله ایجاد شغل، به مدت سه‌سال در کنار طرح حضور داشته و با صورت مستمر و مقطعی از پیشرفت کار به‌منظور تحقق شغل در روستا و همچنین ادامه حمایت‌ها و رفع موانع بازدید می‌کنند».

 

ایجاد صندوق مالی در روستاها
وی به ایجاد صندوق مالی در روستاها درراستای توسعه اشتغال روستایی اشاره و خاطرنشان کرد: «هدف از تشکیل صندوق، ایجاد ظرفیت مالی در کنار طرح‌های ایجادشده جهت تأمین اعتبار و همچنین رفع مشکلات عمومی روستا است». رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در لرستان ادامه داد: «در فاز دوم و پس از گذشت دوسال از اجرای طرح و پس از رزیابی، چنانچه طرح‌ها موفق شوند، طرح‌های خرد را در قالب شرکت‌های حقوقی اشتغال‌زا ساماندهی می‌کنیم». ویسکرمی از پرداخت ۴۰۰میلیاردتومان تسهیلات قرض‌الحسنه در حوزه اشتغال روستایی خبر داد و گفت: «ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با پرداخت این میزان تسهیلات، بالغ‌بر ۲۶هزار طرح اشتغال روستایی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است». وی بابیان‌اینکه هرساله به‌تعداد روستاهای هدف افزوده خواهد شد، بیان داشت: «لرستان درزمینه میزان تسهیلات پرداختی و همچنین اشتغال ایجادشده رتبه سوم کشور را پس از استان‌های سیستان‌وبلوچستان و خوزستان دارد». وی بااشاره‌به اجرای طرح «به روستا برمی‌گردم» درجهت مهاجرت معکوس روستاییان، تصریح کرد: «تمامی افرادی‌که از روستا مهاجرت کرده و تمایل به بازگشت دارند، می‌توانند پس از استقرار در سامانه «به روستا برمی‌گردم» ثبت‌نام کنند، بدون تردید توسط بنیاد برکت برای ایجاد اشتغال موردحمایت قرار خواهند گرفت».

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه