گوشت درونکِشتگاهی؛ گزینهای نامناسب برای ذائقه جهانی!
سروش راسخ
آیا «گوشت آزمایشگاهی» میخورید؟ این پرسشیست که اخیراً برای پاسخدهندگان نظرسنجی بینش مصرفکنندگان Statista مطرح شده و باعث شده تا نظارت متفاوتی را درباره این پدیده غذایی شاهد باشیم. «گوشت رشدیافته در آزمایشگاه» که با عنوانهای «کشتشده» یا «آزمایشگاهی» نیز معروف است، از سلولهای حیوانی تولید میشود که اغلب ازطریقِ «بیوپسی» گرفته میشود. سپس آنها را در فضایِ Nutrient Bath (محیطی مایع برای کشت انواع مختلفی از ارگانیسمها) وارد میکنند تا گوشت «خارج از بدن حیوان» پرورش یابد. در تئوری، چنین محصولی میتواند گزینهای برای کسانی باشد که نگران رفاه حیوانات یا تأثیر صنعت گوشت بر زمین هستند؛ زیرا تولیدش به «پرورش» و «کشتار» حیوانات زنده نیاز ندارد. بااینحال، همانطورکه این دادهنما نشان میدهد: ایده مصرفِ «گوشت آزمایشگاهی» هنوز برای اکثر مردم «قانعکننده» نیست! مثلاً درحالیکه از هر پنجنفری که در «هند» موردبررسی قرار گرفتند، یکنفرشان گفت که مایل است ایننوع غذای جدید را امتحان کند، تنها نُهدرصدِ پاسخدهندگان در «فرانسه» همین را گفتند. در «ایالاتمتحده» (در کنار «سنگاپور» یکی از تنها دو کشوری که درحالحاضر این گوشت در بازارشان عرضه میشود)، 16درصد از پاسخدهندگان نظر مساعدی داشتند. بعید است این گوشت که «سلولی» و «درونکِشتگاهی» نیز نامیده میشود، بهاینزودیها به سفره جوامع اروپایی راه یابد؛ زیرا هنوز هیچ درخواست مجوزی برای بازار این بلوک ثبت نشده است.