خبرنامه

لزوم تدوین برنامه‌ای برای حفاظت از تنوع‌زیستی
معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با دستور رئیس‌جمهور باید یک برنامه‌ای درجهت حفاظت از تنوع‌زیستی تدوین کنیم. نشست تهیه برنامه جامع و راهبردی حفاظت از تنوع‌زیستی با حضور حمید ظهرابی، معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی برگزار شد. به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست؛ وی دراین‌نشست بیان کرد: ما درحال‌برنامه‌ریزی برای اجرای کنوانسیون تنوع‌زیستی هستیم و باتوجه‌به اتفاقاتی‌که این‌روزها شاهد آن هستیم به‌نظر می‌رسد، باید در برنامه‌ریزی‌ها جهت حفظ تنوع‌زیستی به‌شکلی رفتار کنیم تا مناقشات ما به‌حداقل برسد. وی بااشاره‌به حادثه ناراحت‌کننده شهادت دو محیط‌بان زحمت‌کش در دو منطقه حفاظت‌شده طی سال‌جاری در کشور، افزود: ما بررسی کردیم که چه اتفاقات و عواملی باعث افزایش آسیب و ازدست‌دادن محیط‌بانان می‌شود. یک بخشی‌ازآن مربوط به داخل سازمان حفاظت محیط‌زیست است که باید تعداد نیروهای محیط‌بان را افزایش دهیم اما موضوع دیگر مربوط به اصلاح روند گشت و کنترلی و بهبود تجهیزات نظارتی است که خودمان را متعهد به اجرای آن می‌دانیم.

 

ورود ایران به فاز سالمندی از سال ۱۴۲۰
معاون راهبری، هماهنگی و امور استان‌های ستاد ملی جمعیت، بااشاره‌به سرعت بالای سالمندی جمعیت در ایران، بر لزوم توجه به سلامت اجتماعی سالمندان، رفع فقر و کاهش نابرابری‌ها به‌ویژه در مناطق روستایی و عشایری تأکید کرد و مدیران زن را سفیران اصلی ترویج قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دراین‌مناطق دانست. مهدی مالمیر در اولین همایش ملی مدیران زن وزارت جهاد کشاورزی بااشاره‌به آمارهای جمعیتی اظهار کرد: براساس شاخص‌های جمعیتی، از حدود سال ۱۴۲۰ یا ۱۴۲۵ ایران وارد فاز سالمندی خواهد شد و ساختار سنی جمعیت به‌سمت سالخوردگی پیش می‌رود. متولدین دهه ۱۳۵۰ و اوایل دهه ۱۳۶۰ که بین ۳۵ تا ۵۰سال سن دارند، طی ۱۵ تا ۲۵سال آینده به رده سنی سالمندی می‌رسند و تغییر ساختار نیازمند برنامه‌ریزی از ‌اکنون است. به‌گزارش ایسنا؛ وی بااستنادبه آمارهای موجود اعلام کرد: حدود ۷.۵‌میلیون‌نفر از جمعیت کشور بالای ۶۵‌سال سن دارند.

 

تولید سالانه ۲۰میلیون‌تن پسماند عادی
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست بااشاره‌به اولویت‌های راهبردی در حوزه مدیریت پسماند، از تدوین برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماند در قالب برنامه هفتم توسعه کشور خبر داد و اجرای اقتصاد چرخشی، تفکیک پسماند از مبدأ و کاهش تولید پسماند را از محورهای اصلی این‌برنامه شمرد. مهدی خادم ثامنی گفت: براساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی تمام پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آن‌ها به‌عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه وظایف شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به‌عهده بخشداری‌ها است. به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست؛ وی بابیان‌اینکه مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به‌عهده تولیدکننده است، افزود: سالانه حدود ۲۰میلیون‌تن پسماند عادی تولید می‌شود (روزانه ۵۶هزارتن) که حدود ۱۰درصد آن تفکیک می‌شود.

 

ممنوعیت صدور مجوز برای اماکن گردشگری فاقد پایان کار
دیوان عدالت اداری با پیگیری سازمان بازرسی، ماده ۸ آیین‌نامه حمایت از ایمن‌سازی تأسیسات گردشگری را به‌دلیل مغایرت با مقررات ملی ساختمان و تجاوز از حدود اختیارات مرجع تصویب، ابطال کرد. به‌گزارش قوه قضاییه؛ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در پی شکایت سازمان بازرسی کل کشور، ماده ۸ آیین‌نامه حمایت از ایمن‌سازی تأسیسات گردشگری مصوب هیئت‌وزیران در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ را خارج از حدود اختیارات و مغایر با قوانین دانست و آن‌را ابطال کرد. در رأی صادره، استناد شده است که اعطای اختیار به ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌ها است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه