خبرنامه

بنیاد سینمایی فارابی؛ میزبان افتتاحیه رسمی هفته فیلم روسیه
مراسم افتتاح رسمی هفته فیلم روسیه با حضور تعدادی از مدیران سینمایی و سینماگران دو کشور، ۲۱ خردادماه در بنیاد سینمایی فارابی برگزار می‌شود. به‌گزارش روابط‌عمومی بنیاد سینمایی فارابی؛ مراسم رسمی افتتاح دومین هفته فیلم روسیه به‌عنوان بخشی از رویداد هفته فرهنگی این‌کشور در ایران با نمایش «در فهرست‌ها نبود» به‌کارگردانی سرگئی کاراتایف امروز در بنیاد سینمایی فارابی برگزار می‌شود. آندری ولادیمیرویچ مالیشف معاون وزیر فرهنگ روسیه، الزا یورییونا آنتونونا مدیرعامل سازمان دولتی صنعت فیلم و تلویزیون روسیه (روسکینو) ‌همراه مدیرعامل آرشیو سینمای این‌کشور، مدیر موزه مرکزی دولتی سینما و جمعی دیگر از مدیران و مشاوران ارشد سینمای روسیه حضور دارند و این‌برنامه به‌میزبانی بنیاد سینمایی فارابی با حضور رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمدرضا تشکری معاون امور بین‌الملل فارابی و جمعی از معاونان و مدیران سازمان سینمایی برگزار می‌شود.

 

مرگ نویسنده جاسوس!
فردریک فورسایت؛ نویسنده نامدار و خالق رمان کلاسیک «روز شغال» که سابقه همکاری با سازمان اطلاعات بریتانیا (MI6) را داشت، پس از یک‌دوره کوتاه بیماری در ۸۶‌سالگی درگذشت. به‌گزارش ایسنا، وی با ترکیب تجربه‌های میدانی و تحقیق‌های دقیق، سبک تازه‌ای در رمان‌نویسی دلهره‌آور پدید آورد و بیش از ۷۵‌میلیون‌نسخه از آثارش در سراسر جهان به‌فروش رسید. پس از موفقیت رمان روز «شغال»، پنج‌دهه‌بعدش را به نوشتن آثار پرفروش ادامه داد؛ با محورهایی مانند تسلیحات هسته‌ای، حمله عراق به کویت و تجارت کوکائین. او منتقد سرسخت تونی بلر و از حامیان سرسخت برگزیت بود و در ستون‌هایش در دیلی اکسپرس نسبت به تغییرات اقلیمی نیز ابراز تردید می‌کرد.

 

رشد ۳۸‌درصدی حضور زنان در عرصه ادبیات
سهم زنان درحدود ۱۰‌سال‌گذشته در حوزه ادبیات رشد چشمگیری داشته و از ۱۳‌درصد در دهه ۸۰، به ۳۸‌درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است. به‌گزارش تسنیم؛ در نیمه اول دهه 90، شاهد کاهش شمار کلی مؤلفان هستیم. در این اُفت مقطعی، سهم مردان بسیاربیشتر بوده و تعداد آن‌ها با کاهش بیش از 8000نفری مواجه شده است. این‌وضع پایدار نماند و بعد از سال 96، جهش چشمگیری در آمار نویسندگان مرد و زن کشور رخ داد. به‌گونه‌ای‌که در سال 1401، تعداد کل مؤلفان به حدود 85‌هزارنفر رسید که حاکی از رشد پنج‌برابری نسبت به ابتدای دوره است. دراین‌میان، سهم مردان 53‌هزار و سهم زنان درحدود 32‌هزار است. مشاهده می‌کنیم که بعد از دودهه، سهم زنان بسیار افزایش یافته از 13‌درصد به حدود 38‌درصد رسیده است.

 

شیر طلایی جشنواره ونیز ۲۰۲۵ در دستان شورشی هالیوود
بازیگر آمریکایی در هشتادودومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شیر طلا را دریافت می‌کند. به‌گزارش مهر؛ کیم نواک بازیگر فیلم‌های «سرگیجه»، «پیک‌نیک» و «زنگ و کتاب و شمع»، در هشتادودومین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز که از ۲۷ اوت تا ۶ سپتامبر ۲۰۲۵ (۵ تا ۱۵ شهریور) برگزار می‌شود، با جایزه شیر طلایی برای یک‌عمر دستاورد هنری تجلیل می‌شود. نواک با پذیرش این جایزه گفت: اینکه دراین‌برهه از زندگی‌ام به‌خاطر مجموعه آثارم از من قدردانی می‌شود، رؤیایی است که به حقیقت پیوسته. آلبرتو باربرا مدیر هنری ونیز از نواک به‌عنوان ستاره‌ای یاد کرد که ناخواسته به یک اسطوره سینما بدل شد. وی گفت: او از اولین حضور فرخنده‌اش در اواسط دهه ۱۹۵۰ تا تبعید زودهنگام و داوطلبانه از قفس طلایی لس‌آنجلس، یکی از محبوب‌ترین نمادهای ‌دوره کاملی از سینمای هالیوود بود. در بیانیه ونیز آمده است: از کیم نواک به‌عنوان آخرین ستاره بزرگ دوران طلایی هالیوود یاد می‌شود. 

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه