تکنیک‌های درست‌کردن یک ژله حرفه‌ای

به‌ازای هر بسته پودر ژله یک لیوان آب را در ظرفی ریخته و بگذارید تا جوش بیاید. سپس پودر ژله را داخل آن ریخته و خوب هم بزنید تا کاملاً حل شود. اجازه دهید تا حدود یک‌دقیقه روی حرارت بماند و حتماً تمام‌وقت آن را هم بزنید. بعد نصف لیوان آب سرد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و به قالب مورد‌نظر منتقل کنید‌.

آماده‌سازی قالب:
برای اینکه ژله یا هر نوع دسر به راحتی از ظرف جدا شود باید قالب پلاستیکی و یا سیلیکونی را با برس روغن‌مالی کنید و سپس شکر بپاشید و نیم‌ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد مایع ژله را داخل ان بریزید. اگر قالب فلزی دارید فقط آنرا خیس کنید و در فریزر گذاشته تا یک لایه نازک یخ ببندد و بعد مایه ژله را بریزید.

نحوه خارج کردن ژله از قالب:
ابتدا مطمئن شوید که ژله کاملاً بسته است. قبل از خارج‌کردن چند لحظه در آب ولرم قراردهید و با نوک انگشت خیس یا یک کارد ژله را از دیواره ژله جدا کنید. قالب را کمی تکان می‌دهیم تا کف ژله هم از قالب جدا شود. این کار را چند‌بار تکرار می‌کنیم.
نکته ۱: ظرف مورد نظر را کمی مرطوب کنید تا اگر ژله موقع برگشتن در جایی که می‌خواهیم قرار بگیرد قرار نگرفت بتوانیم راحت جابه‌جایش کنیم.
نکته ۲: همان‌طور که گفتیم ممکن است لازم باشد این کار را ۳-۲ بار انجام دهید. نکته ۳: توصیه می‌کنم یک ساعت قبل از زمان پذیرایی ژله را از قالب خارج کنید؛ زیرا ممکن است در اثر حرارت ظرف آب گرم سطح روی ژله کمی شل شده و لازم باشد مدتی دیگر در قرار بماند تا فرم اولیه خود را به‌دست آورد.

جدا‌کردن ژله از قالب‌های پیرکس:
صد البته روش استفاده از آب گرم برای زمانی که از ظروف پیرکس به‌عنوان قالب ژله استفاده می‌کنید مناسب نیست (چون در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکس خواهد شکست). وقتی می‌خواهید در ظرف پیرکس ژله درست کنید، قبل از اینکه مواد ژله را در ظرف بریزید مقداری آب به دیواره‌های ظرف بپاشید. وقتی هم که خواستید ژله را از قالب در بیاروید، اجازه دهید تا چند دقیقه بیرون از یخچال بماند و بعد ظرف سرو را روی دهنه قالب پیرکس خود گذاشته و قالب را در حال تکان تکان دادن برگردانید‌.
تذکرات مهم:
برای قالبی در‌آوردن ژله میزان آب را کمتر بریزید.
بهترین قالب برای ژله‌، قالب‌های پلاستیکی و سخت‌ترین نوع، قالب سیلیکونی است.
قالب‌های فلزی زودتر گرما را جذب خود می‌کنند و ژله زودتر از دیواره‌های قالب جدا می‌شود و قالب پلاستیکی و سیلیکونی دیرتر.
نکات مهم برای برش ژله‌:
همیشه یک لیوان آب دم دست‌تان باشد تا کاردی که با آن ژله‌هایتان را برش می‌زنید را مرتباً خیس کنید. کف ظرف سرو ژله را قبل از منتقل‌کردن ژله به آن کمی خیس کنید تا ژله‌ها به‌راحتی از کف ظرف جدا شوند.

روش زود بستن ژله (روش سریع برای درست‌کردن ژله)
درست‌کردن فوری ژله آن‌هم زمانی‌که مهمان قرار است دو‌ساعت دیگر بیاید‌، خیلی مهم است. این نکته هم خیلی کاربردی‌ست. در دو ساعت می‌توانید ژله‌های طبقاتی رنگارنگ درست کنید. دلیلش هم این است که یک روش خوب برای سریع بستن ژله وجود دارد. وقتی ژله را بن‌ماری کردید‌، به‌جای یک لیوان آب سرد، از سه چهارم لیوان یخ استفاده کنید. یخ‌ها را داخل ژله داغ بریزید. بعد هم، هم بزنید تا حل شوند؛ اما با یخ داخل یخچال نگذارید چون خراب می‌شود. بعد از آب‌شدن یخ‌ها ، ژله را داخل یخچال ترجیحاً طبقات بالاتر که خنک‌تر هست بگذارید. با این روش یک ژله سفت و خوشمزه را در نیم‌ساعت درست می‌کنید. و اگر لایه لایه هم بخواهید درست کنید که زودتر هر لایه می‌بندد.

روش تهیه ژله رولی آسان
برای تهیه ژله رولی مثل همیشه تمام پودر ژله را با یک پیمانه آب جوش در ظرفی مخلوط می‌کنیم و هم می‌زنیم و با حرارت غیر‌مستقیم همانند روش بن‌ماری آن را کاملاً حل می‌کنیم تا دانه‌های ژله در آب جوش حل شوند. سپس بستنی را که تازه از فریزر خارج کردید، به‌آرامی به مخلوط ژله و آب جوش حل‌شده اضافه کنید و در حدی که فقط با ژله مخلوط شود هم بزنید‌. یک ظرف یا قالب به ابعاد 20 در 30  انتخاب کنید و تمام سطح داخل و دیواره ظرف را با سلفون بپوشانید و ژله آماده‌شده را کم‌کم داخل آن بریزید و به‌هیچ‌وجه هم نزنید. ظرف ژله را به‌مدت 45‌دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا ژله در‌‌حدی‌که انگشت ما روی ژله فرو نرود، بسته شود. بعد از گذشت این زمان، ژله را از یخچال خارج کنید و با یک چاقوی نوک تیز که ترجیحا خیس هم باشد ژله‌ها را به‌صورت عمودی و به‌اندازه‌های دوسانتی‌متری و به‌شکل موازی و منظم تا انتها برش بزنید. برش‌های زده شده را از ظرف بیرون بیاورید و با انگشت به‌صورت رول بپیچانید و در ظرفی دیگر قرار دهید و بعد که همه ژله‌ها را رول کردید، در یخچال به‌مدت یک الی دوساعت قرار دهید تا حالت منسجم به خود بگیرد.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه