شستن ظرف بعد از غذا با چند ترفند ساده
بهترین روش شستن ظرف با آب کمتر چیست؟ اگر به سلامت خود و خانواده خود اهمیت می دهید، بی شک برای شما هم سوال است که بهترین و پاکیزه ترین راه شستشوی ظروف چیست! چطور می توان از هدر رفتن آب در شستن ظروف جلوگیری کرد؟ برای یافتن جواب این سوال، با ما همراه باشید.
.۱ برای یک شستوشوی خوب آماده شوید
دستکش پلاستیکی دست کنید. هرچند ممکن است با دستکش راحت نباشید. اما استفاده از دستکش هنگام شست و شوی ظروف، شدیدا توصیه می شود. مخصوصاً اگر پوست دست های شما خشک یا حساس باشد در تماس مستقیم با آب و مواد شوینده آسیب خواهد دید. اگر لباس شما آستین بلند دارد، دستکش را روی آن بکشید.
۲. باقی مانده غذا را از سطح ظروف پاک کنید
قبل از شروع کردن به شستشو غذای باقی مانده بر سطح ظروف را در سطل زباله بریزید. این کار کمک می کند که اسکاج شما کمتر کثیف شده و چاه گرفته نشود.
۳. سینک شستن ظرف را با آب داغ پر کنید
دمای آب تا حد امکان بالا باشد. به طوری که بتوانید گرمایش را تحمل کنید. هرچه این دما بیشتر باشد، ظرف ها تمییزتر شسته شده و قدرت پاک کنندگی چربی آن بالا تر است. پوشیدن دسکش به شما اجازه می دهد دمای آب را بالاتر برید. ظرف ها را به ترتیب بزرگی به کوچکی درون سینک بچینید. به این ترتیب روندشستن ظرف برای شما راحت تر خواهد بود.
۴. ظروف نقرهای در اولویت هستند
قاشقها و چنگالهای نقرهای، بیشترین تماس مستقیم را با دهان دارند. به همین خاطر در تمییزبودن آن باید دقت کرد. قاشق و چنگال ها را زیر آب داغ سینک برده و محکم با اسکاج بشورید. قاشق ها را از سینک بیرون آورده و تمییز بودنشان را چک کنید. اگر کثیفی به آن چسبیده بود که به راحتی پاک نمیشد از سیم ظرف شویی استفاده کنید.
۵. لیوانها و فنجانها فراموش نشوند
لیوان و فنجان ها هم مانند قاشق و چنگال با دهان در تماس مستقیم هستند. پس در مرحله ی بعدی سراغ آن ها می رویم. پس آن ها را با آب داغ و تمییز بشورید.
۶. مرتباً آب سینک را عوض کنید
هر موقع احساس کردید که آب درون سینک غیر قابل استفاده شده است آن را عوض کنید. وقتی ظرف ها چرب تر باشند، این نیاز بیشتر احساس می شود. به خاطر داشته باشید هر بار، بعد از پر کردن سینک، مایع ظرف شویی را برای شستن ظرف به آن اضافه کنید.
7. ظرف قابلمهها و ماهیتابهها را برای آخر بگذارید
چون قابلمهها بزرگتر هستند و معمولاً در کف آنها مواد باقی مانده زیاد است، قبل از شستن ظروف، بگذارید برای مدتی خیس بخورند. اگر غذای شما سوخته بود و کف قابلمه باقی مانده بود، بگذارید قابلمه با آب و مایع ظرف شویی خیس بخورد.
8. ظرفها را خوب آبکشی کنید
بیشتر شویندهها برای بالابردن قدرت تمییز کنندگی خود در برابر روغن وچربی، از مواد شیمیایی قوی استفاده می کنند. تصور کنید خورده شدن این مواد باقی مانده روی سطح ظروف همراه با غذا و در طولانی مدت، میتواند باعث چه بیماریهایی شود. بههمیندلیل آبکشی مرحله ی مهمی است که نباید در آن کوتاهی کرد.
9. یک قطره آب را جا نگذارید
برای مدتی ظروف را در سبد ظرف شویی قرار دهید، سپس با یک حوله نرم و آبگیر آن را خشک کنید.
10. مطمئن شوید خوب کارتان را انجام دادهاید
حتی اگر وسواس هم نداشته باشید، باز هم چرببودن کف ظرفها نشان میدهد که خوب کار شستن ظروف را انجام ندادهاید و نتیجه ی دلخواه به دست نیامده. برای چک کردن این موضوع، انگشتتان را در سطح ظرف بکشید. اگر اصطحکاک ایجاد شد، نشان میدهد که شما موفق شدهاید؛ اما اگر انگشت شما بدون هیچ مقاومتی به راحتی در سطح ظروف حرکت کرد، باید مجدداً آن را بشورید!
11. بعد از شستن ظرف، نوبت اسفنج و اسکاجهاست
اسکاج، کثیفترین عضو آشپزخانه شماست. بعد از هر شستن ظروف، اسکاج را بهخوبی بشورید. اگر خیلی کثیف بود، میتوانید آن را در آب جوش بجوشانید. یا آن را در ماشین لباسشویی بیندازید. درهرحال هر چند وقت یکبار عوضکردن اسکاج ضرری ندارد.
12. بعد از ظرف شستن، دستکشها را غلاف کنید
گاهیاوقات وقتی برای شستن ظروف از دستکش استفاده میکنیم، ممکن است آب به داخل آن رفته و خیس شود. بیشتر افراد به این موضوع توجهی ندارند و بلافاصله بعد از شستن ظرفها دستکشها را کناری میاندازند و سراغ کار های دیگرشان میروند؛ اما سطح داخلی دستکش بهدلیل محبوس و تاریکبودن، محیط مناسبی برای رشد باکتری هاست.
اگر شما به این موضوع اهمیت میدهید، دستکشها را بعد از شستن ظرفها برای چنددقیقه برعکس کنید تا خشک شوند. بعد از آن به سطح رویی دسکش اجازه خشکشدن بدهید.
شستن ظرفهای دیگر:
در مورد شستن ظرفهای مانند تخته گوشت یا سبزیجات توصیه می شود ابتدا آنها را آبکشی کنید سپس، با یک محصول ضدعفونیکننده یا محلول کلرین بهمدت دودقیقه ضد عفونی کنید. اشتباه است که آنها را با اسفنج و صابون بشویید؛ چون معمولاً این کار را میکنیم؛ چون به این طریق آنها بهخوبی تمییز نمیشوند. / پینورک