فلافل
فلافل یک غذای گیاهیست که از نخود چرخ شده تهیه می شود. در اصل یک غذای عربی (مصری) است و از آنجا که برخی از جمعیت ایران عرب هستند، این غذا به ایران راه یافته است. بهترین فلافل در ایران در استانهای جنوبی تهیه می شود که دارای جمعیت قابل توجهی از اعراب ایرانی مانند بوشهر و خوزستان هستند. این غذا بسیار لذیذ است و مطمئناً خوشتان خواهد آمد. برای آشنایی با طرز تهیه فلافل خوشمزه به روش خانگی مقاله آشپزی ما را دنبال کنید.
مواد لازم:
نخود: ۲ فنجان (یک شب در آب خیس کنید)
پیاز کوچک خرد شده: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
جعفری تازه خرد شده: ¼ فنجان (اختیاری)
دانه کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
۱ قاشق چایخوری: نمک
فلفل: ۱/۲ قاشق چایخوری
آب: بهمقدار لازم
روغن: بهمقدار لازم
طرز تهیه:
اندازه نخود بعد از خیسشدن در طول شب، دوبرابر خواهد شد. بنابراین ۳-۴ فنجان نخود خواهید داشت. آنها را آبکش کرده و خوب بشویید و داخل غذاساز همراه با حبه های سیر، جعفری و پیاز قرار دهید. تمام مواد را چرخ کنید؛ تازمانیکه مخلوط خمیر مانند باشد و بهخوبی ترکیب شود؛ اما پوره مانند نباشد. اگر مخلوط خیلی خشک است، مقداری آب به آن اضافه کنید. دانه کنجد، بکینگ پودر، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. من توصیه میکنم کاسه را با نایلکس بپوشانید و بهمدت ۱-۲ ساعت در یخچال قرار دهید؛ اما اگر وقت آن را ندارید، میتوانید به مرحله بعدی بروید. یک ماهیتابه نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و با روغن پر کنید. درهمینحال با یک اسکوپ فلافل یا با دستان خود مخلوط را بهشکل گلولههای گرد درآورید. آنها را با احتیاط در روغن قرار داده و سرخ کنید تا قهوهای طلایی شود. قهوهایشدن هر دو طرف تقریباً پنجدقیقه طول میکشد. وقتی هر دو طرف آن قهوهای طلایی شد؛ آنها را از ماهیتابه برداشته و روی حوله کاغذی قرار دهید. با نان ساندویچ یا لواش سرو کنید.