سرآشپز
سوتلاچ
سوتلاچ یک دسر خوشمزه ترکیهایست که با برنج و شیر درست میشود. این دسر علاوهبر خوشمزه بودنش، طرز تهیه راحتی دارد و غذایی سالم و پرانرژی است.
مواد لازم:
برنج: یک استکان
آب: 10 استکان
شیر کمچرب
شکر: سه استکان
عصاره وانیل: یک قاشق چایخوری
نشاسته: یک قاشق غذاخوری
شیر: یک استکان
زرده تخممرغ: یک عدد
سرشیر یا کره پاستوریزه: 150گرم
طرز تهیه:
برنج را داخل قابلمه بریزید و بههمراه 10 استکان آب روی حرارت قرار دهید تا برنجها کاملاً باز شوند. وقتی آب آن نسبتاً کشیده شد، شیر را اضافه کنید و هم بزنید و سپس سه استکان شکر را اضافه کنید. داخل کاسهای دیگر نشاسته و یک استکان شیر را با هم مخلوط کنید. زرده و سفیده تخممرغ را از هم جدا کرده و زرده را داخل آن بریزید و با چنگال یا همزن هم بزنید. کمکم چند ملاقه از موادی که در قابلمه درست کردیم را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا با هم همدما شوند. (اگر آنرا سریع اضافه کنیم ممکن است تخممرغ و نشاسته بریدهبریده شود). مخلوط داخل کاسه را به بقیه مواد در قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. (همزدن را بهصورت مرتب ادامه دهید) سرشیر را به مواد اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا یکدست شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را در قابلمه بیندازید و هم بزنید تا آب شود. حالا مواد را با استفاده از ملاقه به کاسههای یکنفره (ظرف سوفله) منتقل کنید و در آخر روی هر ظرف یک قاشق غذاخوری شیر بریزید. کاسهها را داخل فر قرار دهید؛ برای آنکه دسر شما زیاد خشک نشود مقداری آب داخل سینی فر بریزید (حدود یک فنجان). سپس سینی را بهمدت 20دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید ( حالت گریل فر را روشن کنید). دسر ترکیهای شما آماده است آنرا از فر خارج کرده و بگذارید خنک شود. اگر مایل بودید میتوانید بعد از آنکه چند ساعت آنرا داخل یخچال گذاشتید سرو کنید. نوش جان!