سرآشپز

بابا غنوش

یاسمن نامدار

بابا غنوش یک پیش‌غدای خوشمزه عربی است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد؛ این میان‌وعده بی‌شباهت به حموص نیست. غذاهای عربی، عطر و طعم خوبی دارند و اغلب با ذائقه ما ایرانیان هم سازگار هستند؛ پس به شما قول می‌دهیم که از درست‌کردن آن پشیمان نخواهید شد. این غذا بافت لطیفی دارد و طعم دودی آن لذتبخش است.

مواد لازم:
بادمجان گوشتی متوسط: دو عدد
سیر‌(له‌شده): دو حبه
آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
ارده: یک‌چهارم فنجان
روغن زیتون فرابکر: یک‌سوم فنجان
روغن زیتون برای روی بادمجان و تزیین: به‌مقدار لازم
جعفری‌(تازه و خرد‌شده): دو قاشق غذاخوری
جعفری برای تزیین: به‌مقدار لازم
نمک: سه‌چهارم قاشق چای‌خوری
زیره‌(آسیاب شده): یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
پاپریکا‌(یا فلفل قرمز) برای تزیین: به‌مقدار لازم

طرز تهیه:
فر را روشن کنید و آن را روی 233‌درجه‌سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. بعد از آنکه بادمجان‌ها را خوب شستید و خشک کردید آن‌ها را (به طول) از وسط نصف کنید. روی سینی مخصوص فر یک کاغذ روغنی قرار دهید تا بادمجان‌ها به سینی نچسبد. بادمجان‌ها را روی سینی بچینید؛ به‌طوری‌که بخش برش‌خورده آن رو به پایین باشد. با استفاده از برس مخصوص اطراف بادمجان‌ها را با روغن زیتون چرب کنید. بعد از آنکه بادمجان‌ها را از فر خارج کردید آن را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس آن‌ها را برگردانید و با استفاده از قاشق گوشت آن را بتراشید جوریکه فقط پوست آن باقی بماند. یک کاسه متوسط بردارید و روی آن صافی بگذارید و گوشت بادمجان‌ها را از آن عبور دهید تا پوست‌های احتمالی جدا شود. می‌خواهیم تمام پوست و رطوبت اضافی آن گرفته شود؛ بنابراین مدتی به آن استراحت دهید و آن را هم بزنید. اگر آب اضافی داخل کاسه بود آن را خالی کنید. داخل کاسه تمیز دیگری بادمجان، سیر و آبلیمو را اضافه کرده و با چنگال شروع به له کردن و مخلوط کردن آن‌ها کنید. ارده را در این مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا به صورت یکنواخت هم جا پخش شود. هم‌زمان که در حال همزدن هستید، روغن زیتون را به آرامی اضافه کنید. همزدن را ادامه دهید تا بافت مواد به‌صورت خامه‌ای و یکدست در بیاید. نمک، زیره و جعفری را به مواد اضافه کنید. کمی از آن را بچشید و در‌صورت نیاز کمی دیگر به آن نمک یا  آبلیمو اضافه کنید. حالا بابا غنوش شما آماده سرو است. کمی دیگر روی آن روغن زیتون بریزید و در آخر پاپریکا و کمی جعفری روی آن بپاشید.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه