ترفندهایی برای تازه نگهداشتن سبزی‌خوردن

سبزی‌ها از‌جمله مهم‌ترین گروه غذایی هستند که مصرف روزانه‌شان برای تمام سنین توصیه می‌شود. با خوردن آنها می‌توان ویتامین‌ها و املاح بسیاری را به بدن رساند. تره، ترپچه، ریحان، شاهی، نعنا، پیازچه، جعفری و ترخون معمولاً سبزی‌خوردن را تشکیل می‌دهند؛ البته سبزی‌هایی که در سبزی‌خوردن استفاده می شود کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد و خودتان می‌توانید مواردی را اضافه یا کم کنید؛ مثلاً جعفری و ترخون در بعضی جاها در بین سبزی‌خوردن قرار نمی‌گیرد. ازآن‌جایی‌که سیزی‌ها خواص فراوانی دارند، مصرف روزانه آن‌ها توصیه می‌شود. به‌طور‌کلی سبزیجات فیبر بالایی دادند، ضدسرطان بوده و به تقویت حافظه، زیبایی پوست و بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کنند. ازجمله آن‌ها می‌توان به خاصیت آنتی‌باکتریال و ضد‌قارچی ترپچه و ویژگی جلوگیری از ورم معده با ریحان اشاره کرد. برای بسیاری از افراد، نگهداری سبزی‌خوردن بسیار سخت و دشوار است. با استفاده از چند روش مناسب می‌توان سبزی‌خوردن را به‌مدت یک‌هفته نگهداری کرد. به‌گزارش برنا؛ دراین‌بخش تلاش کردیم تا ترفند‌هایی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید سبزی‌خوردن را در مدت طولانی‌تری نگهداری کنید. ابتدا برای شروع، باید بدانیم که سبزی‌های سبزی‌خوردن معمولاً شامل چه سبزی‌هایی می‌شود. تره، شاهی، تربچه، ریحان، نعنا، پیازچه، ترخون و جعفری سبزی‌هایی خامی هستند که ما آن‌ها را به‌عنوان سبزی‌خوردن درکنار غذاهایمان میل می‌کنیم. سبزی‌ها را همیشه بعد از تهیه سریع پاک کنید. تا برگ‌های زرد و پلاسیده بین سبزی‌های باعث نشود بقیه سبزی‌ها زود خراب شوند. بعدازاینکه سبزی‌ها را پاک کردید آن‌ها را با آب سرد خوب بشویید و ضدعفونی کنید. برای ضدعفونی کردن سبزی‌ها بهتر است از مواد طبیعی مانند سرکه و یا نمک استفاده کنید تا سبزی‌ها زمان بیشتری تازه بمانند. مایع ظرف‌شویی یا هر ضدعفونی‌کننده دیگر طول عمر سبزی‌ها را کاهش می‌دهد. برای تمیز کردن و گل‌زدایی سبزی‌ها مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کافی‌ست، چون اگر زمان بیشتری در آب بمانند تغییر رنگ می‌دهند و زودتر پلاسیده می‌شوند. سبزی‌ها شسته شده را در آبکش قرار دهید و حدود یک‌ساعتی صبر کنید تا آب آن برود. سپس سبزی‌های شسته‌شده را بر روی یک پارچه نخی پخش کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت روی پارچه بمانند. هر نیم‌ساعت سبزی‌ها را بالا،‌پائین کنید تا آبشان کاملاً گرفته شود؛ چون اگر سبزی کمی هم آب داشته باشد سریع پلاسیده می‌شود. استفاده از دستمال‌های آشپزخانه و کیسه پلاستیک برای تازه نگه‌داشتن سبزیجات: در‌این‌روش که یکی از معمول‌ترین روش‌ها برای نگهداری سبزی‌هاست، باید سبزی‌ها را روی کاغذ قرار داد و بعد کاغذ را دور آن‌ها پیچاند؛ چون کاغذ رطوبت اضافه سبزی را جذب می‌کند و از لزج شدن آن جلوگیری می‌کند. سپس برای اینکه مانع گردش هوای اضافه در میان سبزی‌ها شوید آن‌ها را در کیسه فریزر قرار دهید و در کشوی پایین یخچال بگذارید. با‌این‌روش مدت‌زمان پلاسیدگی سبزی‌ها کند‌تر شود و سبزی‌ها به‌مدت ۵ الی ۷ روز در یخچال سالم می‌مانند.

جعبه و دستمال‌کاغذی
در‌این‌روش نگهداری یک ظرف پلاستیکی مناسب انتخاب کنید و داخل آن‌را با دستمال‌کاغذی بپوشانید. سپس سبزی‌ها را داخل آن قرار داده و با یک‌لایه از کاغذ بپوشانید. در ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید تا سبزی‌ها به‌مدت یک‌هفته سالم بمانند. اگر طی این مدت برخی برگ‌های سبزی پلاسیده شد آن‌ها را جدا کنید تا به بقیه سبزی‌ها آسیب نرسد.

کیسه پلاستیکی و هوا
سبزی‌های شسته‌شده را، در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و طوری ببندید که کمی هوا در آن جمع شده باشد. سپس کیسه از بالا پیچانده و گره بزنید. در این روش هم سبزی‌ها هفت‌روزی در یخچال سالم می‌مانند.

نشستن سبزی‌ها
در‌این‌روش سبزی‌ها را پاک کنید و بدون اینکه بشویید، داخل نایلون نگهداری کنید. به این‌شکل که ته نایلون یک یا دو عدد دستمال کاغذی قرار دهید و بعد سبزی‌ها را داخل آن بریزید و سر نایلون را گره بزنید و در یخچال قرار دهید. قراردادن دستمال کاغذی یا دستمال نخی نازک باعث می‌شود رطوبت سبزی گرفته شود و سبزی پلاسیده نشود؛ سپس به مقدار نیاز هرروزتان سبزی را بشویید و استفاده کنید. با این‌کار تقریباً سبزی شما یک‌هفته‌ای تازه می‌ماند.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه