سرآشپز

دوکبوکی کره‌ای

دوکبوکی؛ یک غذای محبوب سنتی کره‌ای ساخته‌شده از کیک برنج نرم، کیک ماهی و نوعی سس فلفل قرمز شیرین به نام «گوچیجانگ» است. این غذا معمولاً از فروشندگان خیابانی یا دکه‌های سیار متداول در کره موسوم به پوجانگماچا خریداری می‌شود؛ اما ما در این‌جا دستور تهیه آن را به شما آموزش می‌دهیم تا اگر از طرفداران شرق آسیا هستید، بتوانید این غذای کره‌ای را نیز در برنامه آشپزی‌های هفتگی خود، بگنجانید.

مواد لازم:
آرد برنج: 200 گرم
نمک: 1 قاشق چایخوری
آب جوش: 100 میلی‌لیتر
روغن کنجد: 1 قاشق
پیازچه خرد‌شده: 1 دسته
آب جوش: 4 پیمانه
پودر فلفل چیلی: 3 قاشق غذاخوری
ماهی کولی خشک شده (اختیاری): 5 عدد
سس سویا: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 4 قاشق غذاخوری
سیر رنده‌شده: 2 قاشق چایخوری
روغن کنجد: 1 قاشق غذاخوری
کلم سفید خرد شده 50 گرم
رب فلفل چیلی یا رب گوجه: 4 قاشق
تخم مرغ آب‌پز شده: 3 عدد
نودل: 1 بسته
کیک ماهی: 25 گرم
کنجد خام یا بو‌داده: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
ابتدا آرد برنج را به‌همراه نمک داخل کاسه‌ای بریزید و باهم مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب جوش را به آن اضافه کرده و آرام هم بزنید تا خمیری به‌دست آید. خمیر باید نسبتاً شل ولی به هم چسبیده باشد. حال خمیر را در صافی روی بخارپز قرار دهید و به‌مدت ۴۰ دقیقه بپزید. می‌توانید کف صافی کاغذ روغنی بگذارید تا خمیر به آن نچسبد. مراقب باشید بخارپز به‌اندازه کافی آب داشته باشد یا درصورت لزوم درطول پخت به آن آب جوش اضافه کنید. سطحی صاف مانند تخته یا یک سینی را با روغن کنجد چرب کنید، خمیر را روی آن بگذارید و با گوشت‌کوب به‌خوبی بکوبید تا کم‌کم خنک شود. وقتی به حدی خنک شد که می‌شد به آن دست زد شروع کنید به ورز دادن با دست. وقتی خمیر دوکبوکی خوب ورز داده شد آن‌را به‌صورت رول‌هایی به قطر ۱/۵ تا ۲‌سانتی‌متری رول کنید. رول‌ها را به‌اندازه پنج‌سانتی‌متری برش دهید. حالا به مرحله درست کردن دوکبوکی رسیده‌ایم. ابتدا ماهی کولی آن‌ها را پاک کرده و در ۴ پیمانه آب جوش بریزید و به‌مدت ۳۰‌دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از گذشت نیم ساعت، آن‌ها را درآورید. برای تهیه سس مخصوص دوکبوکی، سیر رنده شده، پودر فلفل، شکر، سس سویا، روغن کنجد، رب گوجه (یا رب چیلی) را داخل کاسه‌ای باهم مخلوط کنید. سپس آن‌ها را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا ۵ دقیقه همراه باهم بجوشند. بعد از ۵ دقیقه، کیک برنجی‌ها را نیز داخل آب جوش بیندازید و اجازه دهید آن‌ها نیز به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همراه با مواد بجوشند و بپزند. در مرحله‌ی آخر، نودل، پیازچه، کلم خردشده، کیک ماهی و تخم‌مرغ‌های آب پز را نیز به آن‌ها اضافه کنید و بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه زیر حرارت را خاموش کنید. دوکبوکی را داخل ظرف موردنظر خود سرو کنید و روی آن کمی کنجد برای تزیین بپاشید. مقداری پیازچه خردشده هم می‌تواند ظاهر غذا را زیباتر کند. فراموش نکنید که حتماً این غذا را با چوب استیک‌های مخصوص کره‌ای‌ها بخورید!

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه