سرآشپز

برنج مخلوط سبزیجات (چینی)

برنج مخلوط سبزیجات (چینی)؛ یکی از غذاهای خوش‌رنگ و هوس‌برانگیزی‌ست که با یک‌بار دیدنش، حتماً به امتحان‌کردن آن علاقه‌مند می‌شوید. غذایی که علاوه‌بر خاصیت فراوان، به‌عنوان یک وعده غذایی کامل می‌توانید آن را در برنامه هفتگی خود بگنجانید و با لذت میل بفرمایید.

مواد لازم:
برنج 2 لیوان
روغن: 3 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای: 1 عدد
هویج: 2 عدد
فلفل سبز: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 عدد
پیازچه: 2 عدد
گوشت پخته: 100 گرم
سس سویا: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به‌مقدار لازم

طرز تهیه:
گوشت را با آب‌، کمی نمک‌، فلفل و 1 حبه سیر بگذارید بپزد تا آبش تمام شود؛ سپس گوشت را تکه تکه کنید و کناری بگذارید. برنج را از یک‌ساعت قبل در کمی آب و نمک خیس کنید؛ سپس برنج را آبکشی کنید (‌برنج را با مقدار زیادی اب و کمی نمک بگذارید بجوشد‌، وقتی برنج کف کرد دانه‌ای از برنج را بین دو انگشت بفشارید؛ اگر اطراف له شد و مغزش کمی خام بود برنج آماده آبکش‌کردن است). فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای‌، پیازچه و هویج را ریز خرد کنید؛ درون قابلمه روغن بریزید و سیر و پیاز و زنجبیل رنده‌شده را درون ان کمی تفت دهید؛ سپس تمام سبزی‌های خرد شده را اضافه کنید؛ حرارت را ملایم کنید و به‌مدت پنج‌دقیقه سبزی‌ها را تفت دهید تا کمی نرم شوند (‌سبزی‌ها باید کمی ترد بمانند‌)‌. درون قابلمه برنج آبکش شده را با گوشت پخته تکه‌شده‌، سبزی‌های تفت‌خورده‌، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید؛ سپس سس سویا و چند قاشق آب را نیز به برنج اضافه کنید و به‌مدت 10 - 15‌دقیقه بگذارید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.

 نکته:
برنج چینی با طعمی نیمه خام مصرف می‌شود‌. اگر دوست دارید طعم خامی داشته باشید برنج را پنج‌دقیقه دم کنید؛ اما اگر به ذائقه ایرانی توجه دارید برنج را در مدت‌زمان بیشتری دم کنید. در طبخ چینی سبزیجاتی مانند هویج و پیارچه به‌صورت رشته‌ای و بسیار باریک خرد می‌شوند که شما می‌توانید به‌جای بریدن آن‌ها را رنده کنید‌، گوشتی که در این برنج استفاده می‌کنید؛ می‌تواند گوشت قرمز یا گوشت سفید باشد.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه