چیکن استراگانف

بیف استراگانف و چیکن استراگانف از غذاهای خوشمزه‌ی روسی هستند که به بسیاری از کشورهای جهان راه پیدا کرده‌اند. بیف استراگانف اولین بار در قرن ۱۹ میلادی در کتابی به نام «هدیه‌ای برای زنان جوان خانه‌دار» معرفی شد. دستور پخت این غذا با گذشت زمان و نسبت به جغرافیای هر منطقه تغییراتی کرده تا به شکل امروزی رسیده است.

مواد لازم:
سینه یا فیله مرغ خرد شده: ۵۰۰ گرم
قارچ: ۴۰۰ گرم
سیب‌زمینی رنده‌شده یا خلالی ریز: ۲ عدد
شیر: ۲ پیمانه
کره: ۱۰۰ گرم
خامه: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:
برای شروع، قارچ‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش بزنید. دقت کنید که قطر برش‌ها خیلی نازک نباشند. قارچ‌ها را با کمی کره و روغن در تابه تفت دهید؛ تا‌جایی‌که آب آن‌ها تبخیر شود و کمی سرخ شوند. از ۱۰۰‌گرم کره، ۴۰‌گرم را برای تهیه‌کردن سس بشامل کنار بگذارید و مابقی را برای سرخ‌کردن قارچ‌ها، پیاز و مرغ استفاده کنید. فیله یا سینه مرغ را به‌صورت نواری یا به فرم دلخواه برش بزنید و سپس در همان تابه‌ای که قارچ‌ها را در آن سرخ کردید، با کمی کره و روغن و با حرارت بالا تفت دهید. دقت کنید که مرغ‌ها نباید آب بیندازند. بعد از چند‌دقیقه که مرغ‌ها تفت خوردند، نمک و فلفل را به آن‌ها اضافه و آن‌ها را از تابه خارج کنید. برای تهیه‌کردن سس بشامل، آرد را همراه ۴۰‌گرم کره روی حرارت کم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود؛ اما رنگ آن تغییری نکند. شیر گرم را کم‌کم به مخلوط کره و آرد اضافه کنید و با همزن دستی به صورت مداوم هم بزنید تا آرد گلوله نشود و مخلوط غلظتی مانند فرنی پیدا کند. سپس نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید تا مزه‌دار شود. در یک تابه بزرگ، پیاز را با کره و روغن تفت دهید و سیر له‌شده را به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت‌خوردن و بلند‌شدن عطر سیر، مرغ، قارچ و سس بشامل را به آن اضافه و همه‌ مواد را با هم مخلوط کنید. در آخر شعله‌ گاز را خاموش، خامه را به غذا اضافه و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سیب‌زمینی‌های خلال شده را بشویید؛ خشک کنید و در روغن داغ‌شده بریزید تا به‌صورت غوطه‌ور سرخ شوند. پس از سرخ‌شدن، سیب‌زمینی‌ها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه‌ آن‌ها گرفته شود. در‌نهایت، سیب‌زمینی را با جعفری خردشده کنار چیکن استراگانف سرو کنید.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه