سوهان عسلی
سوهان عسلی یکی از انواع آبنباتهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانیست که بیشتر در عید نوروز استفاده میشود. این شیرینی خوشمزه شباهت زیادی به پولکی اصفهانی دارد و معمولاً بههمراه نوشیدنیهای داغ مثل چای سرو میشود.
مواد لازم:
مغزیجات: ۱ لیوان
شکر: ۱ لیوان
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
نکته:
همانطور که میدانید، در تهیه این آبنبات از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود و بههمیندلیل نمیتوان آنرا بهصورت طولانیمدت نگهداری کرد؛ درصورتیکه سوهان عسلی را درون ظرف دربسته در یخچال قرار دهیم؛ تا یکماه ماندگاری دارد.
طرز تهیه:
ابتدا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم؛ سپس شکر را به تابه اضافه میکنیم و بهصورت متداوم تفت میدهیم تا شکر ذوب و رنگش کاراملی شود. پس از اینکه رنگ شکر کاراملی شد، عسل را اضافه میکنیم. حالا مواد را به آرامی تفت میدهیم تا رنگش طلایی شود. پس از اینکه رنگ مخلوط شکر و عسل طلایی شد، کره را اضافه میکنیم و پس از اینکه کره با مواد مخلوط شد زعفران دمکرده را اضافه میکنیم و با دیگر مواد مخلوط میکنیم. نکته مهم در تهیه سوهان عسلی صبر است و باید مواد روی حرارت بسیار ملایم تفت داده شوند تا نسوزند. چون اگر شکر بسوزد، طعم سوهان عسلی ما خراب می شود. حالا مغزیجاتی که تمایل داریم بین سوهان عسلی قرار بگیرد را اضافه میکنیم. برای مغز سوهان عسلی میتوانیم از کنجد، بادام هندی، بادام درختی، پسته و … استفاده کنیم. پس از اضافهکردن مغزیجات، مواد را تا حدی که با هم یکدست شوند هم میزنیم، سپس داخل یک سنی مناسب را با فویل آلومینیومی پوشش میدهیم. حالا از مواد با قاشق بر میداریم و با فاصله داخل سینی میریزیم. سوهان عسلی نه خیلی نازک باید باشد، نه خیلی ضخیم و برای قطر سوهان خود حد وسط را در نظر بگیرید. نکته دیگر اینکه مواد را پس از اضافهکردن مغزیجات نباید خیلی هم زد. هم زدن بیش از اندازه مواد پس از اضافه مغزیجات باعث می شود مواد ما روغن بیندازد و در پایان کار سوهان خوبی نداشته باشیم. پس از اینکه تمام مواد را با فاصله داخل سینی ریخیتم صبر میکنیم تا کاملاً خنک شود سپس جمعآوری میکنیم و در جای خشک و خنک نگهداری میکنیم.