ترفند‌هایی برای از‌بین‌بردن الکتریسیته لباس

حتماً تجربه پوشیدن لباس‌هایی با بار الکتریکی و جرقه را داشته‌اید. این مشکل به‌خصوص در فصل زمستان بیشتر پیش می‌آید. الکتریسیته در لباس به‌خاطر سابیده‌شدن دو جنس مختلف لباس به یکدیگر با بار‌های متفاوت به‌وجود می‌آید؛ چون لباس نمی‌تواند این بار‌ها را از خود خارج کند؛ بنابراین در خودش انباشته می‌کند. الکتریسیته ساکن روی لباس‌های جنس ابریشم، پشم و الیاف مصنوعی نه‌تنها باعث چسبیدن لباس‌ها به هم و به تن می‌شود؛ بلکه هم مو‌ها را خراب کرده و هم با لمس هر چیزی شوک الکتریکی به ما وارد می‌کند. برای رهایی از این مشکل آزار‌دهنده چه باید کرد؟ روش‌های مختلفی برای از‌بین‌بردن الکتریسیته ساکن لباس‌ها وجود دارد که به بخشی‌ازآن‌ها اشاره می‌کنیم. اولین راه‌حل برای از‌بین‌بردن الکتریسیته لباس، ریختن چند قطره آب بر روی آن است؛ البته این راه‌حل فقط برای چند دقیقه می‌تواند تأثیرگذار باشد. گذاشتن یک تکه آهن‌ربا بر روی لباس‌ها هم می‌تواند در‌این‌زمینه بسیار‌مؤثر باشد. می‌توانید آهن‌ربا را بر روی لباس بکشید تا بار الکتریسیته آن از بین برود. پاشیدن آب به‌وسیله اسپری آب‌پاش گل نیز در‌این‌زمینه می‌تواند به شما کمک کند یا می‌توانید دست‌هایتان را مرطوب کنید و بر روی لباس بکشید. به‌صورت کلی مرطوب‌کردن لباس یکی از راهکار‌های مؤثر در‌این‌زمینه است. سعی کنید از لباس‌های پلی‌استر، پلاستیک و نایلون استفاده نکنید و به‌جای‌آن لباس‌های نخی و کتان بخرید. پس از خشک‌شدن لباس‌ها نیز حتماً آن‌ها را بتکانید. یک وسیله فلزی مثل سنجاق به لباستان متصل کنید تا بار الکتریکی آن خالی شود. یکی‌دیگر از ترفند‌های ازبین‌بردن الکتریسیته روی لباس پاشیدن مقداری نرم‌کننده همراه با آب روی لباس است. از دیگر راهکار‌های ساده استفاده از گیره‌های فلزی روی بند رخت است به‌این‌ترتیب الکتریسیته لباس‌ها از بین می‌رود.
الکتریسیته بیشتر بر روی لباس‌هایی با جنس پشم، بافتنی، پالتو و لباس‌هایی با جنس خز به وجود می‌آید. الکتریسیته باعث می‌شود که لباس به بدن بچسبد و همچنین در روز‌هایی که هوا سرد یا خشک است بیشتر چنین وضعیتی رخ خواهد داد.
در هنگام شستن لباس به‌اندازه دو قاشق چای‌خوری بکینگ پودر داخل ماشین لباسشویی بریزید. از چوب‌لباسی فلزی برای آویزان کردن لباس استفاده کنید. هنگام شستن لباس از نرم‌کننده‌ها استفاده کنید. یادتان باشد که نرم‌کننده‌ها ضد الکتریسیته هستند. در هنگام شستشوی لباس به‌اندازه دو قاشق چای‌خوری از سرکه استفاده کنید. اگر لباسی را با دست می‌شویید، در مرحله آخر شست‌وشوی لباس از یک لیف استفاده کنید تا رطوبت در آن‌ها زیاد شده و الکتریسیته کم شود.
رفع مشکل چسبیدن لباس به تن با چند روش ساده
یکی از مشکلاتی که اکثراً با آن روبه‌رو هستیم، چسبیدن لباس به تن است. الکتریسیته ساکن روی لباس‌های جنس ابریشم، پشم و الیاف مصنوعی نه‌تنها باعث چسبیدن لباس‌ها به هم و به تن می‌شود بلکه هم مو‌ها را خراب کرده و هم با لمس هر چیزی شوک الکتریکی به ما وارد می‌کند.

روش‌های جلوگیری از چسبیدن لباس به تن
به چند روش می‌توانید الکتریسیته ساکن لباس‌ها را در زمان شست‌وشوی آن‌ها از بین ببرید:
 ۱- یک‌چهارم پیمانه سرکه سفید یا سرکه سیب را در محفظه نرم‌کننده ماشین لباس‌شویی بریزید یا در مرحله آبکشی اضافه کنید. نکته مهم: سرکه را همراه با سفیدکننده استفاده نکنید، چون گازی مضر تولید خواهد کرد.
۲- بکینگ‌پودر هم مانند نرم‌کننده‌ها الکتریسیته ساکن لباس‌ها را ازبین‌برده و آن‌ها را نرم و لطیف می‌کند. یک‌چهارم فنجان بکینگ‌پودر را در محفظه نرم‌کننده لباس بریزید.
اگر لباس را با دست می‌شویید، یکی دو قاشق بکینگ‌پودر در لگن لباس‌ها بریزید.
۳- روش دیگر این‌است‌که در مرحله خشک‌کردن لباس توسط ماشین لباسشویی، حوله یا لیف خیس در آن قرار دهید تا با افزایش رطوبت، الکتریسیته ساکن کم شود.
۴- استفاده از نرم‌کننده لباس در مرحله آخر آبکشی.
۵- هنگام شستشوی لباس داخل ماشین لباسشویی ورق خشک‌کن قرار دهید.
سایر روش‌های رفع مشکل چسبیدن لباس به تن نیز عبارتنداز اینکه هنگام جمع‌آوری لباس خشک‌شده آن‌را تکان دهید تا الکتریسیته ساکن آن تخلیه شود. لباس را روی چوب‌لباسی فلزی قرار دهید. همراه داشتن اشیاء فلزی برای تخلیه الکتریسیته ساکن. وصل کردن سنجاق‌قفلی فلزی به درز داخل لباس. دستمال مرطوب به لباس بکشید. آب به لباس اسپری کنید. مخلوط آب و نرم‌کننده به لباس اسپری کنید. معمولاً خشکی باعث ایجاد الکتریسیته ساکن می‌شود، پوست خود را بااستفاده‌از یک لوسیون بدن مناسب مرطوب نگه‌دارید. محیط را با دستگاه بخور مرطوب کنید. وجود گیاهان محیط را مرطوب کرده و خشکی را کاهش می‌دهد. از لباس‌هایی با الیاف طبیعی استفاده کنید. روی لباس چند قطره آب بریزید. هنگام پهن‌کردن لباس شسته‌شده، به آن گیره فلزی بزنید.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه