نگاهی به توزیع ۳۱۵۰‌میلیارد کمک مجلس به ۲۸ فدراسیون‌های ورزشی

کشتی همچنان بیشتر می‌گیرد!

مجلس شورای اسلامی برای دومین سال متوالی بودجه ویژه‌ای را برای برخی فدراسیون‌ها در نظر گرفته که البته مشخص نیست ملاک انتخاب رشته‌ها و بودجه مصوب برای آنها با کدام متر و معیار صورت گرفته است. به‌گزارش مهر؛ مجلس شورای اسلامی و نمایندگان درگیر با حوزه تربیت بدنی و ورزش سال گذشته به‌بهانه بازی‌های المپیک و پارالمپیک و برای نخستین‌بار اقدام به اجرای طرح حمایتی ویژه از برخی رشته‌ها برای تزریق کمک مالی به آنها کردند. این کمک مالی جدا از بودجه مصوب وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و همچنین اعتبار تخصیص یافته ویژه بازی‌های المپیک و پارالمپیک بود که در مجموع شامل ۱۰ فدراسیون شد. مجلسی‌ها برای سال جاری هم پیگیر اجرای این طرح هستند آن‌هم به صورت ویژه‌تر و گستره تر و البته همچنان مبهم در انتخاب‌ها و تعیین ارقام!

۲۸ فدراسیون، مورد حمایت مجلس در سال ۱۴۰۱
بازی‌های ۲۰۲۲ توکیو بهانه‌ای بود برای اینکه مجلسی‌ها در اعتبارات سال گذشته پروسه طرح و تصویب بودجه ویژه ورزش را در کمیسیون فرهنگی و توسط کمیته تربیت بدنی و ورزش این کمیسیون پیگیری کنند و در نهایت آن را برای ۱۰ فدراسیون المپیکی و غیرالمپیکی به تصویب برسانند. کشتی، وزنه برداری، تکواندو، دوومیدانی، کاراته، قایقرانی، تنیس، هندبال، ورزش‌های رزمی و ورزش‌های همگانی ۱۰ فدراسیونی بودند که سال گذشته زیر چتر حمایتی مجلس قرار گرفتند. این چتر برای سال جاری نه‌تنها حفظ شده بلکه گسترده‌تر هم شده است طوری که ۲۸ فدراسیون را در برگرفته است. تکواندو، تیروکمان، جانبازان و معلولان، جودو، دوومیدانی، قایقرانی، کاراته، کشتی، ورزش‌های دانش آموزی، هاکی، هندبال، ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی، ورزش همگانی، ورزش‌های رزمی، وزنه برداری، ووشو، تنیس خاکی، ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، ژیمناستیک، فوتبال، نابینایان و کم بینایان، هنرهای رزمی و کونگ فو، والیبال، بسکتبال، شنا، دوچرخه سواری، تنیس روی میز و سوارکاری ۲۸ رشته و فدراسیونی هستند که در فهرست طرح حمایتی مجلس از ورزش ۱۴۰۱ قرار دارند. در این فهرست البته از ورزش طلاب و بسیج ورزشکاران هم به عنوان دو بخش مورد‌حمایت نام برده شده است.

3150‌میلیارد‌ریال کمک ویژه مجلس
کمیسیون فرهنگی و کمیته تربیت بدنی و ورزش این کمیسیون سال گذشته ۶۵۰‌میلیارد‌ریال را برای طرح پیشنهادی خود جهت کمک ویژه به ۱۰ فدراسیون را به تصویب رساند. با‌توجه‌به افزایش سه برابری رشته‌ها و بخش‌های بهره‌مند از این طرح برای سال جاری، این مبلغ امسال به ۳,۱۵۰‌میلیارد ریال افزایش یافته است. در این میان کشتی همچون سال گذشته سهم بیشتری نسبت به دیگر رشته‌ها دارد. سال گذشته در این طرح برای کشتی چهار برابر دیگر رشته‌ها و به‌اندازه ۲۰‌میلیارد‌تومان بودجه تصویب شد، امسال هم بودجه مصوب و ویژه این طرح برای کشتی ۷۰‌میلیارد‌تومان است ضمن اینکه برای فوتبال هم که جام جهانی را در پیش دارد، ۵۵‌میلیارد‌تومان در‌نظر گرفته شده است. 

سهم هر فدراسیون از بودجه ویژه مجلس 
مجلس بودجه ویژه‌ای را برای هر فدراسیون در سال جاری درنظر گرفته است که به‌این شرح اعلام شده است:
تکواندو (‌۲۰۰میلیاردریال)، تیروکمان‌ (۱۲۰میلیاردریال)،‌ جانبازان‌و‌معلولان (‌۵۰ میلیاردریال)،‌جودو(۵۰میلیاردریال)، دوومیدانی (۸۰میلیاردریال)،‌ قایقرانی (50میلیاردریال)،‌ کاراته (‌۷۰ میلیاردریال)، کشتی (۷۰۰میلیاردریال)، ورزش‌های دانش‌آموزی (۱۰۰میلیاردریال)، ‌هاکی (۲۰میلیاردریال)، هندبال (۷۰میلیاردریال)،‌ ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی (۱۵۰میلیاردریال)،‌ ورزش همگانی (۵۰میلیاردریال)، ورزش‌های رزمی (۵۰میلیاردریال)،‌ وزنه‌برداری (۵۰میلیاردریال)،‌ ووشو (۵۰میلیاردریال)، کشتی (۷۰۰میلیاردریال)،‌ ورزش‌های دانش‌آموزی (‌۱۰۰‌میلیاردریال)، هاکی (۲۰میلیاردریال)،‌ هندبال (۷۰میلیاردریال)،‌ ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی (۱۵۰میلیاردریال)، ورزش همگانی (۵۰میلیاردریال)، ورزش‌های رزمی (۵۰میلیاردریال)، وزنه‌برداری (‌۵۰‌میلیاردریال)،‌ ووشو (۵۰میلیاردریال)،‌ تنیس (۷۰میلیاردریال)، ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی (۱۸۰میلیاردریال)، ژیمناستیک (۴۰میلیاردریال)، فوتبال (۵۵۰میلیاردریال)،‌نابینایان و کم‌بینایان(۳۰میلیاردریال)، هنرهای رزمی و کونگ‌فو (۴۰میلیاردریال)،‌ والیبال (۵۰میلیاردریال)، بسکتبال (۵۰میلیاردریال)،‌ شنا (۲۰میلیاردریال)، دوچرخه‌سواری (۲۰میلیاردریال)، ورزش طلاب (۱۰۰میلیاردریال)، بسیج ورزشکاران (۱۰۰میلیاردریال)، تنیس روی میز (۲۰میلیاردریال)،‌ سوارکاری (۲۰میلیاردریال).
سال گذشته که بازی‌های توکیو بهانه کمک مالی مجلس به فدراسیون‌ها بود، نام برخی رشته‌ها در طرح مجلس قرار گرفت که یا اصلاً جزو رشته‌های المپیکی نبودند یا اینکه ورزشکاران‌شان موفق به کسب سهمیه برای المپیک توکیو نشده بودند؛ مانند هندبال، تنیس، ورزش‌های رزمی و ورزش‌های همگانی؛ همین مسئله انتقاداتی را نسبت به شیوه غربال مجلس و متر و معیاری که برای انتخاب فدراسیون‌ها در حمایت ویژه از آنها داشته، وارد کرد. برای سال جاری و کمک ۳۱۵۰‌میلیارد‌ریالی به ورزشی‌ها هم همین انتقاد به عملکرد مجلس وارد است به‌خصوص در تعیین میزان رقم تخصیصی، اینکه مشخص نیست معیار مجلس در تعیین رقم کمکی به هر یک از فدراسیون‌ها و بخش‌ها بر چه مبنایی است؟ اگر بازی‌های آسیایی ملاک است که چرا تمام رشته‌های اعزامی به هانگژو در این فهرست دیده نشده‌اند و اگر مدال‌آوری شرط حمایت مالی ویژه است که بازهم در مورد دیده‌شدن و نشدن برخی رشته‌ها سوال و ابهام مطرح است؟ اینکه رد پای مسئولان و نمایندگان فدراسیون‌ها و رایزنی آن‌ها با مجلسی‌ها در ویژه دیده شدن‌شان و حتی میزان رقم مصوب برای آنها دیده می‌شود، خیلی عجیب نیست؛ اما مجلسی‌ها نباید به‌گونه‌ای عمل کنند که انگ یک بام و چند هوا محکم‌تر از همیشه به تصمیم‌گیری‌های آن‌ها بچسبد. در سال گذشته نیز سید احسان قاضی زاده هاشمی (عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی)، در جلسه تقدیر از مدال‌آوران کشتی در رقابت‌های جهانی نروژ با‌تأکید‌بر‌اینکه هرگونه حمایتی که لازم باشد را از ورزش ملی کشور به‌عمل خواهم آورد، خاطرنشان کرده بود: «همان‌گونه‌که در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۲۰ میلیارد تومان بودجه فدراسیون کشتی را افزایش دادیم، در فصل بودجه‌بندی ۱۴۰۱ نیز با هماهنگی سایر همکاران حمایت همه جانبه خود را از کشتی به‌عمل خواهیم آورد». حالا به‌نظر می‌رسد این وعده تحقق یافته است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه