باقلا قاتق
باقلا قاتق یا باقلا قاتوق ازجمله غذاهای خوشمزه و خورشت رشتیست که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند. یک خورشت ایرانی خوشمزه و مقوی که با کمترین و سادهترین مواد پخته میشود و بسیار مقوی و سیرکننده است. بهنظر میرسد میلکردن این غذا بهخاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد؛ بههمیندلیل باقلا قاتق یک غذای ماه رمضانی محبوب در گیلان است.
مواد اولیه
پاچ باقلا: ۴۰۰ گرم
شوید خشک: ۵ قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
سیر: ۵ حبه
تخممرغ: ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه: بهمقدار کافی
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه باقلا قاتق رشتی ابتدا سیرها را رنده میکنیم؛ سپس بههمراه کره در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا عطر سیرها بلند شود. توجه داشته باشید که سیر خیلیزود میسوزد و بههمیندلیل نیاز نیست زیاد تفت داده شود. پس از اینکه عطر سیر بلند شدف پاچ باقلا را اضافه میکنیم و چنددقیقه تفت میدهیم؛ سپس شوید خشک را بههمراه زردچوبه و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و چنددقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا یکدست شوند. حالا بهاندازهای آب به قابلمه اضافه میکنیم که سطح آب دو بند انگشت بالاتر از سطح مواد باشد. در قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم که مواد خورش بپزند و خورش جا بیفتد. توجه داشته باشید که این خورش بهصورت کمآب سرو میشود. پس از اینکه آب خورش کم شد و خورش به روغن افتاد؛ تخممرغها را داخل قابلمه میشکنیم و چنددقیقه زمان میدهیم تا تخممرغها بپزند. در پایان خورش را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و بههمراه برنج سرو میکنیم.
نکته
- به جای آب میتوانید از آب مرغ برای پخت خورشت باقلا قاتق رسمی استفاده کنید؛ البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورشت مرسوم نیست؛ اما طعم خوشمزه آن را دو چندان میکند. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را اندازه کنید.
- بهتر است ابتدا تخم مرغها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زمانی که از سالم بودن آنها مطمئن شدید در خورش بریزید.
- برای درست کردن باقلا قاتق به جای شوید خشک از شوید تازه هم میتوانید استفاده کنید.
- با ماهی شور دودی هم مرسوم است. برای این کار باید یک تکه ماهی شور را در یک کاسه مقاوم به حرارت قرار دهید. موقع دمکردن برنج کاسه ماهی شور را روی برنج بگذارید. در قابلمه برنج را با دم کنی بپوشانید. صبر کنید تا برنج با ماهی شور دم بکشد. موقع سرو برنج ماهی شور را بهعنوان چاشنی روی برنج تکهتکه کنید.