بابا غنوج

بابا غنوج که بابا غانوش یا بابا گانوش هم تلفظ می‌شود، یک نوع پیش‌غذای مشهور در خاورمیانه است که با بادمجان درست می‌شود. طعم اصلی بابا غنوج یا بابا گانوش در کبابی‌کردن بادمجان نهفته است؛ اگر بادمجان را به روش دیگری طبخ کنید، نتیجه خوبی نخواهید داشت. طعم این غذا به‌دلیل اینکه در آن از بادمجان کبابی استفاده می‌شود، شباهت‌هایی به طعم میرزا قاسمی ما ایرانی‌ها دارد. غذای بابا غنوش علاوه‌بر طعم و مزه خوبی که دارد بسیا مقوی نیز هست.

مواد لازم
بادنجان: 3 عدد
سیر: 3 حبه
آب لیمو سنگی: 1 عدد
ارده: 2 قاشق سوپ‌خوری
روغن‌زیتون فرابکر: یک‌سوم پیمانه
فلفل‌قرمز (پودرشده): یک‌چهارم قاشق چای خوری
نمک: به‌مقدار لازم
فلفل‌سیاه (پودرشده): به‌مقدار لازم
ماست یونانی: 2 قاشق سوپ‌خوری
برگ جعفری (خردشده): برای تزئین
برگ نعناع (خردشده): برای تزئین

طرز تهیه
دمای فر را روی 220درجه‌سانتی‌گراد (450درجه‌فارنهایت) قرار دهید. بادنجان‌ها را در سینی فر چیده و حدود یک‌ساعت در فر کباب کنید. آن‌ها را از فر درآورید و در فویل آلومینیومی بپیچید و دوباره حدود 15دقیقه در فر قرار دهید. سپس پوست آن‌ها را کنده و تخم آن‌ها را جدا کنید و بادنجان‌ها را بکوبید و همراه سیر، آب لیموترش، ارده، روغن‌زیتون، فلفل‌قرمز، نمک و فلفل سیاه در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا به غلظت مناسب برسند. ماست را در آخر اضافه و مخلوط کنید. این مخلوط را در ظرف سرو بریزید و حداقل یک‌ساعت در یخچال قرار دهید. برای روی آن مقداری روغن زیتون بریزید و با برگ جعفری یا نعناع تزئین کنید.
نکته
- این دیپ خوشمزه را می‌توانید در ظرف دردار حدود چهارروز در یخچال نگهداری کنید.
- درصورت تمایل می‌توانید از حبه سیر هنگام کباب‌کردن برای تهیه این غذا استفاده کنید.

 

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه