بانک سلامت
ذرت
خواص ذرت پخته طبخ ذرت باعث آزاد شدن مواد مغذی و مفید آن شامل کاروتنوئیدها (نسخه گیاهی ویتامین A)میشود که این مواد تاثیر به سزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان دارند. ذرت پخته حتی پس از کاهش ذخیره ویتامین C خود، خاصیت آنتی اکسیدانیاش را حفظ میکند. در واقع پختن ذرت باعث میشود که خاصیت آنتی اکسیدانی آن تا ۵۳ درصد افزایش پیدا کند. علاوه بر آنتی اکسیدانها، این ماده غذایی مهم پس از طبخ ترکیبی موسوم به اسید فرولیک آزاد میکند که خواص فوق العادهای دارد. این خواص در ذرت شیرین به مراتب بیشتر است. همچنین بتاکاروتنهای موجود در ذرت تاثیر فوق العادهای در پیشگیری از واکنشهای اکسیدیته در بدن دارد و در نتیجه از بروز سرطانها جلوگیری میکند. خواص ذرت بو داده ذرت بو داده یا پاپ کورن یکی از بهترین انتخابها برای میان وعده های غذایی است. یک فنجان پاپ کورن تقریبا به اندازه یک عدد سیب پلیفنل دارد و به عنوان یک میانوعده سالم تلقی میشود. ذرت بو داده خواص حبوبات کامل را دارد و از فیبر بالایی برخوردار است. یکی از ویژگیهای ذرت بو داده ایجاد احساس سیری برای مدت زیاد است زیرا ۲۵ گرم از این میان وعده فضای بیشتری را در قیاس با دیگر اسنکها در معده اشغال میکند. از سوی دیگر این میان وعده در قیاس با دیگر میان وعدهها از چربی کمتری برخوردار است. بهتر است از نوع ساده این میان وعده استفاده شود و از مصرف نوع روغنی، کرهای یا نمکی آن پرهیز شود. به طور کلی ذرت بو داده با چاشنی فلفل یکی از بهترین میان وعدهها برای ایجاد احساس سیری و کنترل وزن است. »اما از آنجایی که ذرت و پاپ کورن خوشخوراک هستند برخیها در مصرف آن زیادهروی میکنند و اگر این زیادهروی باعث شود بیشتر از نیاز روزانهمان کالری دریافت کنیم اضافهوزن پیدا خواهیم کرد، اما اگر در حد کم و بهعنوان میانوعده مصرف شود هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.