تأمینکنندههای اصلی خرما در جهان
سروش راسخ
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماجرای مواد غذاییِ پرکاربرد دراینایام نیز در اخبار اقتصادی پررنگتر شده است. یکی از این مواد «خرما» است؛ محصولی که اگرچه مصرفِ آن وابسته به روزهای خاصی نیست و درطولسال؛ هم وجود دارد و هم بهشکل اولیه و هم بهعنوان یکی از ترکیبات در تولید سایر اقلام خوراکی بهکار میرود؛ اما انگار نمیتوان لحظات تناول افطاری و سحری را بدون وجود آن، تصور کرد. در سال 2023، بیش از 9.82میلیونتن خرما در سراسر جهان تولید شد. طبق دادههای «سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل» (FAO)؛ «مصر» بزرگترین تولیدکننده خرما در جهان بوده و درآنسال حدود 1.87میلیونتن از این میوه گرمسیری را تولید کرده است. «عربستان» با 1.64میلیونتن در رتبه دوم قرار دارد و «الجزایر» با 1.32میلیونتن در رتبه سوم. رتبه چهارم نیز دراختیار «ایران» است با رقم 1.02میلیونتن. آنطورکه این دادهنما نشان میدهد: تمام هشت کشور برتر تولیدکننده، در خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.