خبرنامه

کشف فناوری تبدیل زباله به سوخت
محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، راه جدیدی برای تبدیل زباله‌هایی مانند پلاستیک، کاغذ و ضایعات غذا به سوخت پیدا کرده‌اند. به‌گزارش ایرنا؛ محققان دانشگاه ایالتی اوهایو روشی به‌نام حلقه شیمیایی را توسعه داده‌اند که به‌طور مؤثر زباله را به سینگاز تبدیل می‌کند. این‌روش بااستفاده‌از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری، سینگاز با خلوص ۹۰ درصد تولید می‌کند که بسیاربالاتر از روش‌های صنعتی فعلی است. این فناوری می‌تواند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حل مشکل زباله‌های پلاستیکی کمک کند و انتشار کربن را تا ه ۲ درصد کاهش دهد. گام بعدی، آزمایش این سیستم در مقیاس بزرگ‌تر و تجاری‌سازی آن است. براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنند.


کشف بزرگ‌ترین «بقایای ابرنواختری»
دانشمندان بزرگ‌ترین «بقایای ابرنواختری» (NSR) با وسعت ۶۵۰ سال نوری را کشف کردند. به‌گزارش ایسنا؛ ستاره‌شناسان یک بقایای ابرنواختری یا بازمانده ابرنواختری نادر را مشاهده کردند که بزرگ‌ترین نمونه نوع خود است و مدل‌های انفجارهای ستاره‌ای را به‌چالش می‌کشد. آن‌ها بقایای ابرنواختری غول‌پیکر و صدفی‌شکل را در «ابر ماژلانی بزرگ» (LMC) یافتند. ابرنواختر یک انفجار عظیم و درخشان ستاره‌ای است. این انفجار زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره پرجرم درحال‌مرگ، شروع به خاموش‌شدن می‌کند. آنگاه به‌طورناگهانی منفجر شده و مقدار بسیارزیادی نور تولید می‌کند. بقایای ابرنواختری به ساختار باقی‌مانده از انفجار ستاره‌ای که ابرنواختر است، می‌گویند. این‌گروه از ساختارها معمولاً در گروه سحابی‌ها جای می‌گیرند. این بقایا به‌عنوان یکی از منابع پرتوهای کیهانی به‌شمار می‌روند.


اعطای گرنت بلاعوض تحقیق و توسعه برای حمایت از طرح‌های فناوری
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف تقویت پیوند صنعت و دانشگاه و حمایت از فعالیت‌های تحقیق و توسعه، گرنت‌های بلاعوض تا سقف ۵ میلیاردریال را به پژوهشگران، شرکت‌ها و شتاب‌دهنده‌ها اعطا می‌کند. به‌گزارش معاونت علمی ریاست‌جمهوری؛ صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف تقویت پیوند صنعت و دانشگاه و حمایت از فعالیت‌های تحقیق و توسعه، «کمک‌هزینه تحقیق و توسعه» را به پژوهشگران، شرکت‌ها و شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان اعطا می‌کند. این حمایت فرصت ارزشمندی برای توسعه فناوری‌های راهبردی و اقتدارآفرین کشور فراهم کرده. تحقیق و توسعه از ارکان اصلی در مسیر تجاری‌سازی فناوری و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان است.


راه‌اندازی پارک هوش مصنوعی
محمد نبی شهیکی در نشست روسای پارک‌های علم‌وفناوری دانشگاهی درمورد تغییر سیاست در اجرای طرح دستیار فناوری گفت: متأسفانه دستیار فناوری ازنظر مبانی نظری یک ایده خیلی‌خوبی است ولی درعمل یک پروژه شکست‌خورده است. آمار و ارقام از کل کشور و این‌که چقدر به اهداف خود رسیده است، کم‌تر از ۵ درصد بوده است. معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم ادامه داد: هدف ما از دستیار فناور این‌بودکه یک دانشجو تجربه از یک فضای فناورانه را داشته باشد ولی اتفاقی‌که افتاده بود، ۷۰ درصد از شرکت‌هایی که دستیار فناور گرفتند، کم‌تر از ۲۰۰ میلیون فروش داشتند. شرکتی که فروش فعال ندارد، نیروی بیمه‌شده ندارد و جریان مالی فناور ندارد، به دستیار فناور چه‌چیزی آموزش می‌دهد؟ ازاین‌جهت باید بپذیریم اصلاحاتی در روند باید انجام دهیم. به‌گزارش مهر؛ وی بااشاره‌به ارزیابی‌های انجام‌شده درخصوص پارک‌های علم‌وفناوری گفت: براساس ارزیابی‌های انجام‌شده تا انتهای سال ۶ پارک علم‌وفناوری لغو مجوز می‌شوند و جایگزین آن‌ها پارک‌های تخصصی و کارآمد شکل می‌گیرند؛ به‌طورمثال یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های هوش مصنوعی درحال‌شکل‌گیری است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه