صادرات انار ایران و انواع انار صادراتی
صادرات انار از دیرباز ارزآوری بسیار خوبی را برای کشور به همراه داشته است. بیش از نیمی از انار جهان در ایران تولید و به کشورهای مختلف جهان صادر میشود. درگذشته ایران تنها صادرکننده انار به دنیا محسوب میشد. انار، میوه درختیست که ارتفاع آن معمولا تا حدودچهارمتر میرسد و در مناطق نیمه گرمسیری میروید. انار، بومی مناطق مرکزی و شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند بوده و یکی از اولین گیاهان اهلی شده توسط انسان است. دانههای انار اغلب قرمز و گاهی سفید یا به رنگهایی بین آن دو است. از نظر مزه هم به سه مزه شیرین، ترش و ملس تقسیم میشوند. از میوه انار، آب انار، کنسانتره انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار تهیه میشود. آیا میدانید ایران با تولید سالانه ۸۰۰هزارتن انار، بزرگترین تولید کننده انار در دنیا است و هندوستان دومین کشور تولید کننده این میوه است؟ در ایران بیش از ۷۴۰ نوع انار وجود دارد اما شهسوار دانه قرمز، میخوش، شیرین ساوه، آلک ساوه، ملس اصفهانی دانه قرمز، شیشه کپ خراسان و قجاق قم از انواع معروف انار ایرانیاند. مرفولوژیکی ارقام صادراتی انار مناطق مختلف کشور که برای صادرکنندگان مقبولیت دارند عبارتند از : رنگ پوست، رنگ دانه، طعم دانه، ضخامت پوست و وزن میوه. انارهایی که دارای صفات مرفولوژیکی هستند و مناسب صادرات: ملس ساوه، رباب نیریز، شیشه کپ فردوس، نادری بادرود، ملس یزدی، قجاق قم، اردستانی مه ولات، بجستانی گناباد و خزر بردسکن. گفتنیست انار تازه به ۲۰ کشور جهان ازجمله آلمان، انگلستان، امارات متحده عربی، اوکراین، سوئد، سوئیس، هلند و کره جنوبی صادر شده و در این بین کره جنوبی بزرگترین خریدار انار از ایران بوده است. برای نگهداری انار به مدت طولانی میتوانید آن را لای کاغذ روزنامه پیچیده و در سبد چوبی، در جایی دور از آفتاب و خنک مثل زیرزمین، نگهداری کنید. بهترین دما برای نگهداری انار، پنج درجه سانتیگراد است. انار خواص فراوانی نیز دارد. انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده و دارای مقادیر زیادی ویتامین ث و پتاسیم میباشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، انار دارای خواص درمانیست که از جمله آنها می توان به مواردی همچون کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کاهش خطر سرطان بهخصوص سرطان پروستات و پستان،کاهش کلسترول خون، جلوگیری از آسیب دیدن سلولها و کمک به سلامت لثه اشاره داشت.