بهترین روش‌های نگهداری نان

هر نوع نانی را می‌توان برای مدتی تازه نگاه داشت؛ به‌شرطی‌که آن را درست و اصولی بسته بندی کرد و روش نگهداری آن را دانست. حقیقت این‌است‌که نان پخته‌شده از لحظه‌ای که از کوره خارج می‌شود، در اوج کیفیت خود قرار دارد و بهترین زمان برای مصرف است. به‌محض‌اینکه قرص نان شروع به خنک‌شدن می‌کند، کیفیت آن کاهش می‌یابد. وقتی نوبت ذخیره و نگهداری نان می رسد، یخچال بدترین دشمن شما‌ست. نان در‌واقع در یخچال سریع‌تر از دمای اتاق، خراب می‌شود‌. بهترین راه برای حفظ نان در بهترین حالت این‌است‌که آن را به‌مدت یک یا دو‌روز در دمای اتاق نگه دارید، سپس آن را ببندید و برای نگهداری بلندمدت آن را منجمد کنید. در‌این صورت، زمانی‌که می‌خواهید آن را گرم کنید، دوباره طعم آن برمی‌گردد؛ گویی نان تازه است .نان با گذشت زمان و بودن در معرض هوا کهنه می‌شود. دو مجرم اصلی برای بیاتی نان وجود دارد که اولی یک تغییر شیمیایی با یک نام فانتزی‌ست: «انحطاط نشاسته». به‌محض برداشتن نان از فر، ساختار مولکول‌های نشاسته تغییر می‌کند و آن‌ها شروع به کریستاله‌شدن می کنند. این کریستال‌ها آب را از نان جدا می‌کند. عامل دوم، از‌دست‌دادن رطوبت ناشی از قرار‌گرفتن در معرض هوا‌ست. یک راهکار این‌است‌که زمانی‌که نان خنک است، آن را بپوشانید. نان را در فویل پلاستیکی یا آلومینیوم بپوشانید. انواع پوشش‌ها رطوبت طبیعی نان را نگه می‌دارند تا آن را از خشک‌شدن و سخت‌شدن دور نگه دارند. اگر نان شما در یک کاغذ پیچیده شده باشد، آن را بردارید و در پلاستیک یا آلومینیوم برای ذخیره‌سازی بپوشانید. اگر نان را ببرید، می‌توانید آن را در بسته‌بندی پلاستیکی اصلی خود بگذارید. تولید‌کنندگان این سبک نان‌ها توصیه می‌کنند که آن را در این بسته‌بندی نگهداری کنید، تا رطوبتش را حفظ کنید. نان را برای مدت بیش از دو‌روز در دمای اتاق نگه ندارید. دمای اتاق باید حدود 20ºC / 68ºF باشد. نان را دور از نور مستقیم خورشید در یک مکان خنک و خشک، مانند انبار و یا در یک جعبه نان. اگر رطوبت زیادی در منزل دارید، نان شما ممکن است به‌سرعت در دمای اتاق کپک بزند. اگر نان زیادتری نسبت به مصرف‌تان دارید که برای چند‌روز می‌ماند، بهترین راه برای ذخیره آن، منجمد‌کردنش است. یک تکه نان یخ‌زده به‌اندازه کافی درجه حرارت را کاهش می‌دهد تا نشاسته اضافه را از نان جدا کند و کهنه نشود. مطمئن شوید که آن را در کیسه‌های پلاستیکی یا فویل پلاستیکی قرار می‌دهید؛ چون فویل‌های خانگی سبک‌وزن برای منجمد کردن مناسب نیست. قبل از فریز‌کردن نان‌تان آن را برش بزنید. به‌این‌ترتیب شما مجبور نمی‌شوید که آن را در‌حالی‌که یخ‌زده است، برش دهید و اغلب گرم‌کردنش هم دشوار است. اگر شما نان خود را منجمد کرده‌اید، بگذارید تا در دمای اتاق گرم شود. بسته را از فریزر بیرون بیاورید و بگذارید بماند تا آب شود. اگر دوست دارید هم می‌توانید برای چند دقیقه در فر یا تستر بگذارید (نه بیشتر از پنج‌دقیقه) تا ترد شود. بدانید که نان را فقط یک بار می‌توان گرم کرد و تازه بماند، از بارهای بعدی فقط کهنه‌تر و بیات‌تر می‌شود. دمای اتاق برای حفظ بافت مغز و پوسته مناسب ایده‌آل است؛ اما علاوه بر دمای مناسب، باید میزان مواجهه با هوا را مدیریت کنید.  کیسه پلاستیکی اغلب برای به دام انداختن رطوبت مورد انتقاد قرار می‌گیرد که می‌تواند رشد کپک را تسریع کند؛ اما این به نوع نان بستگی دارد. برای نان‌های مسطح با پوسته‌های نازک، کیسه‌های پلاستیکی خوب است. نان‌های سفت در کیسه‌های کاغذی نگهداری شوند. همانطور که یک قرص نان خشک می‌شود، رطوبتی که از نان بیرون رانده می‌شود، توسط پوسته‌های سفت جذب می‌شود و آن‌ها را سفت و سخت می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه