سرآشپز

راتاتویی

راتاتویی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی فرانسوی‌ست که با مواد متنوعی تهیه می‌شود. این غذای گیاهی بسیار خوشمزه، هم به‌تنهایی و هم در کنار انواع غذاهای پروتئینی سرو می‌شود. راتاتویی؛ اصالتی فرانسوی دارد و یکی از غذاهای پرطرفدار جهان است که شباهت زیادی به یتیمچه ما دارد.

طرز تهیه:
ابتدا کدو و بادمجان را با رنده چیپس کرده، یا یک کارد تیز به‌صورت حلقه‌ای خرد می‌کنیم و داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم. در ادامه چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون را به‌همراه پنیر پارمزان و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می‌کنیم. مواد را خیلی آرام زیر و رو می‌کنیم تا کدو و بادمجان، طعم‌دار شوند. در ادامه برای سس راتاتویی، پیاز‌ها را به‌صورت نگینی یا خلالی خرد می‌کنیم و به‌همراه کمی روغن در یک تاب مناسب  تفت می‌دهیم تا پیاز کامل کاراملی شود. کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و تفت‌دادن را ادامه می‌دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در ادامه رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و به‌خوبی تفت می‌دهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجه‌فرنگی گرفته شود. نصف استکان آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم سس روغن بیندازد؛ سپس آن‌را از روی حرارت، کنار می‌گذاریم. حالا یک ظرف مناسب راتاتویی مثل ظرف پیرکس انتخاب می‌کنیم و سس را داخل ظرف می‌ریزیم و کف آن پخش می‌کنیم. حالا گوجه‌فرنگی را هم به‌صوت نازک، حلقه‌ای می‌کنیم و به‌ترتیب یک حلقه گوجه‌فرنگی، یک حلقه بادمجان و یک‌ حلقه کدو سیر قرار می‌دهیم تا ظرف پر شود. حتماً سبزیجات را به‌صورت فشرده کنار هم قرار دهید؛ چون اگر فشرده نباشد، بعد از پخت باز می‌شود. پس از اینکه کار چیدن سبزیجات به پایان رسید، فر را با حرارت ۱۸۰‌درجه‌سانتیگراد روشن می‌کنیم تا کاملاً گرم شود؛ سپس روغن زیتون باقیمانده را با کمی پودر سیر و فلفل سیاه مخلوط می‌کنیم و با برس روی سبزیجات می‌کشیم. حالا ظرف را در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم تا به‌مدت یک ساعت و ۳۰‌دقیقه به‌خوبی بپزد. 

 

 

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه