سرآشپز
اسپاناکوپیتا یونانی
همانطورکه میدانید غذاهای مدیترانهای علاوهبر خوشمزگی، سالم و مقوی هستند. در این غذاها از سیر، زیتون، پنیر، پیاز و سبزیجات، زیاد استفاده میشود. قصد داریم طرز تهیه اسپاناکوپیتا که غذایی یونانیست را به شما آموزش دهیم. این غذا را بیشتر بهعنوان پیشغذا سرو میکنند؛ البته میتوانید اسپاناکوپیتا را به عنوان عصرانه هم میل کنید.
مواد لازم:
خمیر فیلو یا یوفکا20: عدد
اسفناج: 280گرم
پنیر لبنه کاله: 220 گرم
پنیر فتا: 300 گرم
کره: 170گرم
تخممرغ: 4عدد
نمک و فلفل: بهمقدار لازم
طرز تهیه:
اسفناجها را بهخوبی شسته و بعد در غذاساز کاملاً خرد کنید. پنیر، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. تخممرغها را در ظرف دیگری شکسته و هم بزنید و بعد به اسفناجها اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا مواد یکدست شوند. یک لایه خمیر یوفکا را پهن کنید و مقداری کره آب شده با استفاده از فرچه روی آن بمالید و لایه دیگری خمیر یوفکا روی آن قرار دهید و دوباره روی خمیر بالایی هم کمی کره آبشده بمالید. مقداری از موادی که با استفاده از اسفناج، پنیر و… تهیه کرده بودید، روی لایه آخر و نزدیک به انتها بریزید، مواد را کمی باز کنید و بهآرامی خمیر را بپیچید. نحوهپیچیدن خمیر کاملاً به سلیقه خودتان بستگی دارد؛ تنها باید هنگام پیچیدن دقت کنید که مواد از داخل آن بیرون نریزد. فر را روشن کنید تا گرم شود (حدوداً 170درجهسانتیگراد). سینی فر را کمی چرب کنید یا یک لایه کاغذ روغنی روی آن بگذارید؛ خمیرهایی که آماده کردید را روی سینی چیده و با فرچه آغشته به کره آبشده دوباره سطح آن را چرب کنید. سینی را داخل فر که از پیش گرم کردید، قرار دهید و بعد از حدود 40-30دقیقه اسپاناکوپیتای شما ترد و برشته میشود. این پیشغذای لذیذ را گرم سرو کنید و لذت ببرید.