3۶‌درصد؛ آمار زنان ایرانی دچار اضافه‌و‌زن

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت؛ آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵‌سال نشان می‌دهد یک‌سوم جمعیت فعال ایران کلسترول بالا، ۴۰‌درصد مردان و ۳۶‌درصد زنان اضافه‌وزن دارند و ۵۱‌درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند. به‌گزارش ایرنا؛ زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان افزود؛ بیماری‌های غیرواگیر علت ۶۰‌درصد مرگ‌ها در جهان و ۷۶‌درصد مرگ‌ها در ایران است. این‌وضعیت در همه کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پائین؛ ازجمله در ایران که درآمد متوسط دارد، یک روند افزایشی دارد. وی بابیان‌اینکه الگوی غذایی نامناسب، اولین ریسک فاکتور و اولین دلیل مرگ‌هاست، ادامه داد؛ ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماری‌های غیرواگیر، مربوط به تغذیه است و در مطالعه‌ای که در ۱۹۵ کشور توسط ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱‌میلیون قربانی، اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک‌پنجم مرگ‌ها را در جهان داراست. عبداللهی تصریح کرد؛ در سال ۲۰۱۷، ایران ۲۹۹‌هزارمورد مرگ داشته که این‌رقم در ۲۰۴۰ به حدود ۸۰۰‌هزارمورد می‌رسد که ۳۹۰‌هزارموردش ناشی از بیماری‌های غیرواگیر خواهد بود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توضیح داد؛ بار اقتصادی ناشی از بیماری‌های غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶‌هزارمیلیاردتومان؛ یعنی معادل سه‌درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماری‌ها معادل ۲۳۸.۲‌هزارمیلیاردتومان در کشور خواهد بود. وی بابیان‌اینکه ایرانیان ۹.۷‌گرم در روز؛ یعنی دوبرابر مقدار توصیه‌شده که مصرف روزانه پنج‌گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می‌کنند، تأکید کرد؛ با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷‌درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶‌درصدی هزینه‌های مراقبتی و کاهش ۳۲‌درصدی هزینه‌های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری‌ها خواهیم بود. وی بااشاره‌به اشتغال حدود ۸.۵‌میلیون کارمند در دستگاه‌های مختلف اظهار داشت؛ براساس بند ۸ مصوبه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاه‌های اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود طبق بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت درزمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری‌ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری‌ها و پایش اجرای برنامه ازطریق دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی را خواستار شد.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه