سرآشپز

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی‌ست که اصالت آن متعلق به شهر قزوین است؛ همان‌طور که از نامش مشخص است ماده اصلی تشکیل‌دهنده آن آرد نخودچی‌ست. این شیرینی خوشمزه بیشتر برای عید نوروز تهیه می شود. اگر دوست دارید شیرینی نخودچی خوبی داشته باشید، می‌توانید آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید.

مواد لازم:
پودر قند: ۱۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم
وانیل: یک‌چهارم قاشق چایخوری
زعفران دم‌کرده: به‌اندازه کافی (دلخواه)
هل سبز: نصف قاشق مرباخوری

 

مواد لازم:
پودر قند: ۱۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم
وانیل: یک‌چهارم قاشق چایخوری
زعفران دم‌کرده: به‌اندازه کافی (دلخواه)
هل سبز: نصف قاشق مرباخوری

 

نکات کلیدی:
- سه مشخصه اصلی پخت شیرینی نخودچی این‌است‌که عطر و بو آن به مشامتون برسد. زیر شیرینی مقدار خیلی کمی قهوه‌ای شود و چسبنده نباشد. در اواخر پخت یکی از شیرینی‌ها را با کارد نصف کنید تا از پخت کامل آن اطمینان حاصل کنید.
- اگر مواد شیرینی منسجم نبود و ترک‌دار شد یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید تا نرم شود.
- حتماً شیرینی نخودچی باید کاملاً سرد و خنک باشد؛ سپس از روی سینی جدا کنید اگر به‌صورت داغ جدا کنید پودر می‌شود.
- بهتر است از سینی فر برای تهیه این شیرینی استفاده نشود؛ چون زیر شیرینی را تیره می‌کند.

 

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه