سرآشپز
کرم بروله
کرم بروله یک دسر فوقالعاده خوشمزه و معروف فرانسویست که طرز تهیه بسیارراحتی دارد. این دسر با زرده تخم مرغ و خامه درست میشود و دلیلی که آن را منحصربهفرد میکند، لایه کاراملی کرانچی روی دسر است. با طرز تهیه این دسر خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم:
زرده تخممرغ: شش عدد
خامه فرادما کاله: 500میلیگرم
شکرپودر شده: یکسوم پیمانه
شکر دانهریز: یکچهارم پیمانه اسانس
وانیل: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
ابتدا فر را روش کرده و درجه حرارت را روی 50درجهسانتیگراد قرار دهید. سه پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. داخل یک کاسه زرده تخممرغ، وانیل و پودر شکر را با همزن بهخوبی هم بزنید. خامه را داخل یک کاسه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. وقتی اطراف خامه شروع به حباب انداختن کرد، قبل از این که به جوش بیاید آن را از روی حرارت بردارید. خامه را کم کم به مخلوط زرده و پودر شکر اضافه کرده و مخلوط کنید. مواد دسر را داخل یک عدد پارچ بریزید تا راحت بتوانید داخل قالبها بریزید. کرم را داخل قالبها بریزید. قالبها را داخل سینی فر قرار داده و سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و آب جوش را داخل سینی بریزید. مواظب باشید آب روی کرمهای داخل قالب نریزد. باتوجهبه سایز قالبهایی که انتخاب کردید، زمان پخت کرم متفاوت خواهد بود. اگر عمق مایه داخل قالب سهسانتیمتر باشد به 30دقیقه زمان برای پخت نیاز دارید و اگر عمقش بیشتر شود بین 40 تا 60دقیقه باید به آن زمان دهید تا بپزد. کرم بروله وقتی پخته است که در اطراف قالب، کرم سفت شده؛ ولی وقتی آن را تکان میدهید وسط دسر حالت ژلهای داشته باشد؛ بنابراین نباید دقت کنید که کرم بیش از حد بپزد و سفت سفت شود. قالبها را از داخل آب بردارید. اجازه دهید پنجدقیقه خنک شوند. سپس داخل یخچال به مدت حداقل سهساعت قرار دهید. بعد از سهساعت دسرها را از یخچال خارج کرده و یک لایه نازک شکر روی هر ظرف بپاشید. سعی کنید که حتماً از شکر دانه ریز استفاده کنید که لایه کاراملی شده بهتری داشته باشید. قالبها را تکان دهید تا شکر بهطور یکنواخت روی سطح دسر پخش شود. مجدداً حرارت بالای فر را روشن کنید. قالبها را داخل سینی فر چیده و سینی را به مدت 5 تا 10دقیقه در بالاترین طبقه فر قرار دهید. شکرهای روی کرم باید کاملاً کاراملی و ذوب شوند؛ درحالیکه خود کرم نباید در اثر حرارت آب شود؛ بنابراین کرم رو به موقع از فر خارج کنید. بعد از کاراملیکردن شکر باز هم باید کرم را داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود. این مرحله باید کمتر از 30 تا 45دقیقه باشد تا لایه شکر کاراملیشده، ترد و شکنندهبودن خودش را از دست ندهد.