نرگسی
نرگسی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانیست، که اصالت آن به مناطق شمالی کشور باز میگردد. نامگذاری نرگسی برای این غذا به خاطر ایناستکه بعدازاینکه غذا آماده شد، شبیه گل نرگس میشود؛ البته در بعضی از مناطق کشور، نرگسی را گلدرچمن مینامند. آمادهسازی و پخت نرگسی بسیار ساده است و زمان کمی را میگیرد. نرگسی از تخم مرغ و اسفناج تشکیل میشود و بسیار شبیه املت اسفناج است؛ اما در نرگسی افزودنی های دیگری مانند پیاز داغ، سیر و … مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد اولیه
تخم مرغ: ۴ عدد
اسفناج: ۵۰۰ گرم
سیر: ۳ حبه
پیاز: ۲ عدد
روغن مایع: بهمقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل: بهمیزان لازم
طرز تهیه
در مرحله اول برای پختن نرگسی، اسفناجها را تمیز کنید و بشویید. سپس اسفناجها را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با یک چاقوی مناسب خرد کنید. دقت کنید که اندازه قطعات تقریباً یکسان باشند. سپس یک قابلمه را برای پختن اسفناج انتخاب کنید. اسفناجهای خردشده را به داخل قابلمه بریزید و آنرا بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم به مدت ۱۵دقیقه قرار دهید تا اسفناجها بهآرامی پخته شود. دقت کنید که نیازی به افزودن آب به داخل قابلمه برای پختن اسفناج نیست. هنگامیکه اسفناجها درحالپختن هستند، پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آنها را بر روی تخته آشپزخانه بهصورت خلالی خرد کنید. در ادامه یک تابه را که مقداری روغن مایع در آن ریختهاید را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. بعد از داغشدن روغن، پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بافت پیازها نرم و سبک شوند. در ادامه سیرها را پوست بگیرید. بشویید و سپس رنده کنید. و آنها را به پیازهای داخل تابه اضافه کنید. مواد را با یکدیگر تفت دهید و صبر کنید تا سیرها نرم شوند. بعدازاینکه پیازها طلایی و سیرها نرم شدند، مقداری زردچوبه به تابه اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شوند. بعدازاینکه سیر و پیازها کاملاً سرخ شدند. نوبت اضافهکردن اسفناج پختهشده به تابه می باشد. به این نکته دقت کنید که اسفناجها را در هنگام اضافهکردن به تابه باید بدون آب باشند. بعد از اضافهکردن اسفناج به تابه، به مدت چنددقیقه مواد را با یکدیگر تفت دهید. بعدازاینکه مواد را با یکدیگر تفت دادید، به آنها مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را بار دیگر هم بزنید. سپس در آخر کار تخم مرغها را بر روی اسفناج ها بشکنید و در قابلمه را بگذارید تا تخم مرغها بسته شوند. دقت داشته باشید که میزان حرارت اجاق گاز باید کم باشد. درنهایت بعد از آمادهشدن نرگسی، آن را بههمراه نان یا برنج و در کنار ماست، ترجیحاً برای شام سرو کنید.
نکته
- بعد از شکستن تخممرغها بر روی اسفناجها میتوانید آنها را هم بزنید یا بهصورت عسلی بگذارید باقی بماند. این دو حالت به سلیقه شما بستگی دارد.
- برای اینکه نرگسی شما خوشمزهتر شود و ظاهر مجلسی بهخود بگیرد، مقداری گردوی خردشده را به غذا اضافه کنید.
- هرچه پیازها را ریزتر و یکدستتر خرد کنید، آنها بهخوبی سرخ خواهند شد و طعم نرگسی را بهمراتب بهتر خواهد کرد.
- برای اینکه نرگسی که شما آماده میکنید، طعم بهتری بدهد. میتوانید از مقداری فلفل دلمهای در تهیه آن استفاده کنید.