آلبالو پلو مجلسی با مرغ
آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانیست که بهدلیل استفاده از آلبالو در آن بهعنوان یک غذای فصلی شناخته میشود. اصالت این غذای خوشمزه متعلق به شهر شیراز است؛ البته امروزه در سراسر کشور فراگیر شده است. میتوان در فصل تابستان آلبالو را گرفت و هسته آن را خارج کرد؛ سپس در فریزر نگهداری کرد تا در تمام فصلها بتوان این غذای خوشمزه را تهیه و از خواص خوب آلبالو بهرهمند شد.
مواد لازم
آلبالو بدون هسته: یکونیم لیوان
برنج: دوونیم پیمانه
مرغ تکهشده: بهتعداد دلخواه
زعفران دمکرده: ۱ استکان
خلال پسته و بادام: برای تزئین
پیاز: ۱عدد
روغن: کمی
نمک: بهمقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه آلبالو پلو خوشمزه و مخصوص با گوشت مرغ در ابتدای کار، پیاز را شسته و پوست میکنیم. سپس بهصورت خلالی ریز خرد میکنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود؛ سپس پیازها را به آن اضافه کرده و بهخوبی تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود. در ادامه تکههای مرغ را به پیاز اضافه کرده و در روغن خوب سرخ میکنیم. نصف استکان از زعفران و کمی نمک را به آن اضافه میکنیم. زیر آن را خیلیکم میکنیم تا مرغ با زعفران پخته و طلایی شود. آلبالوها را با یک لیوان آب و نصف لیوان شکر میگذاریم تا یک ربع بپزد و رنگ پس بدهد. حالا آلبالوها را آبکش کرده و آب آن را بههمراه دو لیوان آب به برنج خیسخورده اضافه میکنیم. سپس روی شعله گاز قرار میدهیم تا برنج نیمپز شود و آب آلبالو به خوردش برود. در آخر برنج را آبکش کرده و با آلبالوها مخلوط میکنیم و میگذاریم بهمدت ۴۵دقیقه تا یکساعت دم بکشد؛ سپس با خلال پسته و پلو زعفرانی تزئین میکنیم.