باقلوای استانبولی
باقلوای استانبولی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار کشور ترکیه است که با طعمهای متنوعی درست میشود و اینروزها در سراسر جهان طرفداران خاص خود را دارد؛ بهویژه در ایران که اینروزها با تنوع زیادی میتوان انواع باقلواهای استانبولی را هم خرید و هم با کمی حوصله در در خانه تهیه کرد.
مواد لازم
پودر گردو: ۱۵۰ گرم
پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
کره گیاهی یا حیوانی: ۱۰۰ گرم
خمیر باقلوای آماده: ۱ بسته
شکر: ۲ لیوان
آب: ۲ لیوان
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
جوهر لیمو یا آبلیمو: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه باقلوا استانبولی خوشمزه ابتدای کار شهد باقلوا را درست میکنیم. بهاینمنظور یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم؛ سپس شکر و آب را بههمراه زعفران غلیظ دمکرده درون قابلمه میریزیم. حالا اجازه میدهیم شهد بهمدت ۲۰دقیقه بجوشد. در ادامه گاهی با برس سیلیکونی و آب اطراف قابلمه را تمیز میکنیم تا شکرک نزند. حالا جوهر لیمو یا آبلیمو را به شهد اضافه میکنیم که شهد شکرک نزند. توجه داشته باشید که نیازی نیست شهد به غلظت برسد. پس از گذشت ۲۰دقیقه حرارت را خاموش میکنیم؛ سپس اجازه میدهیم شهد خنک شود. در ادامه خمیر باقلوا را بهاندازه قالب موردنظر برش میزنیم و کره را ذوب میکنیم. حالا کف قالب را از کره آب شده با برس میمالیم؛ سپس خمیر باقلوا را درون قالب قرار میدهیم و مجدداً از کره روی خمیر میمالیم. توجه داشته باشید اگر خمیر یوفکا مخصوص باقلوا انتخاب کردید هفت لایه روی هم بچینید. در این مرحله روی هر لایه از کره آب شده بمالید. در ادامه برای مواد میانی ابتدا پوست گردو را جدا میکنیم، سپس مغز گردو را آسیاب میکنیم تا به پودر تبدیل شود. در ادامه یک کاسه مناسب انتخاب میکنیم. حالا پودر گردو را به کاسه اضافه میکنیم؛ سپس پودر قند را الک می کنیم و به پودر گردو اضافه میکنیم. در ادامه پودر دارچین را بههمراه پودر هل به مخلوط پودر گردو اضافه میکنیم، سپس مخلوط میکنیم تا مواد یکدست شود. دراینمرحله از مخلوط پودر گردو روی خمیر باقلوا بهصورت پخش میریزیم تا روی خمیر را بهطور کامل پوشش دهد؛ سپس با دست مواد را فشار میدهیم تا فشرده و منسجم شود. در ادامه یک خمیر باقلوا دیگر روی مواد میانی قرار میدهیم.
حالا از کره ذوبشده با برس روی خمیر باقلوا میمالیم. در ادامه فر را روی حرارت ۱۹۰درجهسانتیگراد قرار میدهیم؛ سپس اجازه میدهیم فر کاملاً گرم شود. در ادامه خمیر را بهاندازه و فرم دلخواه با چاقو برش میزنیم. دراینمرحله قالب را در طبقه وسط فر قرار میدهیم، سپس اجازه میدهیم باقلواها بهمدت ۳۵ تا ۴۵دقیقه بپزند، در آخر پخت گریل را روشن میکنیم؛ سپس اجازه میدهیم روی باقلوا ها طلایی و خوش رنگ شود. حالا باقلوا را از فر خارج میکنیم؛ سپس شهد خنک را روی باقلوای داغ میریزیم. در ادامه اجازه میدهیم باقلوا بهمدت چهارساعت در دمای محیط بماند تا شهد به خرد باقلوا برود؛ سپس باقلوا را بهمدت ۱۲ساعت درون یخچال قرار میدهیم. درنهایت پس از گذشت این زمان باقلوا را از یخچال خارج میکنیم؛ سپس روی هریکاز برشهای باقلوا را با پودر پسته تزئین میکنیم. در پایان این شیرینی خوشمزه را در کنار چای داغ سرو میکنیم.
نکته:
-دقت داشته باشید تا شربت بار کمی خنک باشد و بر روی باقلوا استانبولی بریزید تا باقلوا خمیر نشود.
-برای تزئین باقلوا ترکی یا استانبولی میتوانید از غنچه گل محمدی نیز استفاده کنید.
-هنگام پخت باقلوا استانبولی حتماً هر پنجدقیقه باقلوا را چک کنید.
-فر باید از قبل روشن شود و گرم شود. این نکته در تمامی شیرینی ها و غذاها قابل اجراست.
-در تهیه باقلوا استانبولی نیز میتوانید بهجای خمیر یوفکا از رشتههای کادایف نیز استفاده کنید.