خبرنامه

دیدار وزرای علوم ایران و ژاپن
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بیست‌ودومین نشست سالانه مجمع علم‌وفناوری برای جامعه (STS) در کیوتو با همتای ژاپنی خود گفت‌وگو کرد. به‌گزارش روابط‌عمومی وزارت علوم؛ دراین‌دیدار طرفین بر حفظ و ارتقای روابط علمی دو کشور و بهره از توان نخبگانی یکدیگر در کیفیت‌بخشی به تعاملات علمی فی‌مابین تأکید کردند. وزیر علوم بااشاره‌به اهمیت تحکیم ارتباطات علمی پایدار، خواستار افزایش تعداد بورسیه‌های تحصیلی ژاپن برای دانشجویان ایرانی شد. حسین سیمایی با تشریح شرایط آغاز جنگ علیه کشور، به حملات رژیم صهیونیستی و ایالات‌متحده آمریکا در جریان مذاکرات صلح‌آمیز هسته‌ای اشاره کرد و از عزم راسخ مردم در حمایت از دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی خبر داد. 


برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۵
در مراسم معرفی برندگان جوایز نوبل ۲۰۲۵ که ۷ اکتبر، در ساعت ۱۳ به‌وقت تهران آغاز شد، نام مری برانکو، فرد رامسدل و شیمون ساکاگوچی به‌عنوان برندگان جایزه نوبل پزشکی اعلام شد. به‌گزارش ایرنا؛ مری برانکو متولد ۱۹۶۱ و دارای مدرک دکتری از دانشگاه پرینستون و مدیر ارشد برنامه در مؤسسه زیست‌شناسی سامانه‌ها در آمریکااست. فرد رامسدل متولد ۱۹۶۰، دارای مدرک دکتری از دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس و مشاور علمی سونوما بایوتراپوتیکز است. شیمون ساکاگوچی متولد ۱۹۵۱، دارای مدرک دکتری از دانشگاه کیوتو، ژاپن و استاد برجسته مرکز تحقیقات مرزی ایمونولوژی، دانشگاه اوساکا، ژاپن است. جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۵ به‌پاس کشف سازوکارهای «تحمل ایمنی محیطی» به این سه دانشمند اعطا شد؛ فرآیندی حیاتی که به سیستم ایمنی می‌آموزد چگونه بدون حمله به بافت‌های سالم بدن، تنها با عوامل بیماری‌زا مبارزه کند.


تجهیز عصای سفید به هوش مصنوعی
شکی نیست که یک عصای سفید معمولی می‌تواند بسیارمفید باشد، اما زیاد «تعامل‌پذیر» نیست. به‌همین‌دلیل دستگاهی به‌نام گلاید (Glide) ساخته شده که می‌تواند به‌صورت تعاملی‌تر عمل کند. این‌دستگاه به‌صورت گفتاری و فیزیکی، کاربران نابینا را هنگام حرکت در خیابان‌های شهری راهنمایی می‌کند. به‌گزارش ایسنا؛ این‌دستگاه که درحال‌حاضر توسط استارت‌آپی در سیاتل به‌نام گلایدنس درحال‌توسعه است، کمی شبیه به یک عصای سفید چاق و چرخ‌دار به‌نظر می‌رسد. در بخش پایینی آن، دو چرخ لاستیکی به‌قطر ۱۹ سانتی‌متر و یک سپر جلویی وجود دارد؛ در میانه، یک میله تلسکوپی با طول قابل‌تنظیم قرار گرفته؛ و در بالا، یک‌ دسته ارگونومیک تعبیه شده است. در میان سایر اجزای الکترونیکی، این‌دستگاه شامل یک دوربین عمق‌سنج استریوسکوپیک با برد ۱۵ متر، حسگرهای برد نزدیک برای تشخیص موانع و لبه‌ها، بلندگو و میکروفون داخلی است.


اعطای ۲۰ تندیس به فعالان برتر تأمین مالی فناوری و نوآوری کشور
دبیر جایزه ملی تأمین مالی فناوری و نوآوری گفت: فعالان برتر تأمین مالی فناوری و نوآوری در رویداد جایزه ملی تأمین مالی فناوری و نوآوری که ۲۱ مهرماه برگزار می‌شود، معرفی و تقدیر می‌شوند. نشست خبری جایزه ملی تأمین مالی فناوری و نوآوری ایران برگزار شد و امیرحسام بهروز به تبیین روند توسعه نهادها و ابزارهای تأمین مالی حوزه فناوری و نوآوری در کشور پرداخت. به‌گزارش مهر؛ وی گفت: از سال ۱۳۸۱ مباحث مربوط به تأمین مالی تحقیق و توسعه و تشکیل صندوق‌های پژوهش و فناوری آغاز شد و طی دودهه شاهد توسعه چشمگیری دراین‌حوزه بوده‌ایم. درادامه، ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در ۱۳۸۹ و آغازبه‌کار رسمی صندوق نوآوری و شکوفایی از اواخر ۱۳۹۱ از جمله گام‌های مهم دراین‌مسیر بوده است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه