پاناکوتا شکلاتی
پاناکوتا شکلاتی یکی از انواع دسرهای خوشمزه بینالمللیست که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه میشود. دسر پاناکوتا یکی از معروفترین دسرهای کشور ایتالیا است که ظاهری شبیه به ژله دارد و بافت آن نیز بهدلیل وجود ژلاتین، حالتی ژلهای دارد. این دسر خوشمزه را میتوانیم نسبت به ذائقه خود درست کنیم؛ مثلاً اگر به دسرهایی با طعم شیرین علاقهمند هستیم، میتوانیم از شکلات تختهای شیرین استفاده کنیم و درصورتیکه میخواهیم طعم دسر کمی تلخ باشد، میتوانیم از شکلاتهای تختهای درصد بالا که طعم تلخ دارند، استفاده کنیم.
مواد لازم
شکلات تخته ای: ۵۰گرم
پودر کاکائو: ۲ قاشق چایخوری
شیر: ۲ لیوان
خامه: یکچهارم لیوان
شکر: ۱۰ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل یا اسانس وانیل: ۱ پنس
طرز تهیه
ابتدا باید شیر و خامه را زودتر از داخل یخچال بیرون بیاوریم تا با دمای محیط سازگار شوند. برای شروع نصف شیر را بههمراه پودر ژلاتین داخل یک کاسه جادار و مناسب میریزیم و روی کتری در حال جوش قرار میدهیم؛ سپس با قاشق ژلاتین را هم میزنیم تا کاملاً داخل شیر حل شود و بخار کتری نیز باعث شفافشدن و حلشدن زودتر این ترکیب میشود. بعد خامه را داخل قابلمهای میریزیم و نصف دیگر شیر را کمکم به آن اضافه میکنیم؛ سپس هم میزنیم تا خامه با شیر مخلوط و یکدست شود. حالا قابلمه را روی حرارت کم قرار میدهیم و شکر را میافزاییم و با قاشق مواد را هم میزنیم تا شکر در ترکیب شیر و خامه حل شود و اجازه میدهیم تا کمی داغ شود. توجه داشته باشید که نیاز نیست مواد داخل قابلمه به دمای بالا برسد و بجوشد و داغ شدن کافیست. سپس شکلات تختهای را رنده میکنیم. حالا قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم و شکلات رندهشده را به آن اضافه میکنیم؛ سپس پودر کاکائو را بههمراه کمی اسانس وانیل و مخلوط شیر و ژلاتین حل شده به آن اضافه میکنیم. در صورت تمایل میتوانید برای پررنگترشدن پاناکوتا از مقدار بیشتری کاکائو یا شکلات تختهای استفاده کنید؛ البته اضافهکردن بیشازحد پودر کاکائو و شکلات میتواند روی طعم دسر تأثیر منفی بگذارد و آنرا بیش از حد تلخ یا شیرین کند. در ادامه همگی مواد را مخلوط میکنیم تا با هم بهطورکامل مخلوط و یکدست شوند؛ سپس داخل قالب موردنظر میریزیم و در یخچال قرار میدهیم تا بهمدت چهارساعت آماده شود. پاناکوتا را از یخچال بیرون میآوریم و روی آن بشقابی قرار میدهیم و قالب را بر میگردانیم تا پاناکوتا بیرون بیاید و با خامه آن را تزئین میکنیم.
نکته
-پاناکوتا را میتوانید به روش برگرداندن ژله برگردانید و از قالب خارج کنید.
-بیش از میزان گفتهشده شکلات و پودر کاکائو نیفزایید.
-پاناکوتا را با تکههای شکلات یا سس شکلاتی تزیین و سرو کنید.