پیچ ملبا
«pêche Melba» یا «پیچ ملبا»، دسر نوستالژیک فرانسویست که اولینبار در سال ۱۸۹۲ یا ۱۸۹۳ توسط سرآشپز فرانسوی «آگوستو اسکوفر» در هتل ساوی لندن، بهمنظور احترام به سوپرانوخوان استرالیایی «نلی ملبا» اختراع شد و پس از آن در منوهای غذا ماندگار ماند. در نسخه ابتدایی سرآشپر از قوهایی یخی روی دسر استفاده کرده بود، پسازآن بود که «اسکوفر» در ۱۹۰۰ تصمیم گرفت تا تغییری در ایندسر ایجاد کند و سس قرمز تشمک را به آن اضافه کرد و نتیجه کاملاً رضایتبخش بود. هرچندکه بهجای هلو، بعدها از گلابی استفاده شد و در چند دستور هم ژله قرمز جای سس را گرفت؛ اما شما هم تا میتوانید به این دستور پایبند باشید؛ چراکه آگوستو اسکوفر گفته هرگونه تغییر در این دستورالعمل، تعادل ظریف طعم را خراب میکند.
مواد لازم
هلو: چهار عدد
شکر: چهار قاشق غذاخوری
تشمک: 300گرم
پودر قند: یک قاشق غذاخوری
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
بستنی وانیلی: هشت اسکوپ
بادام: به مقدار لازم
طرز تهیه
هلوهای رسیده را به مدت یکدقیقه داخل آب جوش قرار دهید؛ سپس آنها را با یک ملاقه شکاف دار، از آب جوش خارج کنید و فوری داخل آب یخ بیندازید. پس از آنکه هلو سرد شد، میتوانید پوست آنها را جدا کرده، هسته را دور انداخته و هر کدام را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. یک ظرف عمیق انتخاب کنید و هلوها را کف آن بچینید؛ سپس شکر را روی آن بپاشید. حدود یکساعت به آنها زمان دهید تا استراحت کنند، در این بین یکبار هم آنها را زیر و رو کنید. در همین زمان، دانههای بادام را به مقدار کمی، در حد طلاییشدن، تست کنید تا از حالت خامی خارج شوند؛ سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شود. دوسوم از تمشک را بههمراه پودر قند و آب لیمو در مخلوطکن بریزید تا کاملاً یکدست شوند؛ سپس آنها را خارج کرده و از یک الک ریز رد کنید، سطح مایع را با دقت فشار دهید تا سسی صاف و یکدست داشته باشید. 100گرم تمشک باقیمانده را هم تا زمان سرو دسر پیچ ملبا در یخچال نگه دارید. برای سرو، دو عدد از نیمههای هلو را در هر بشقاب بگذارید و روی آنرا با یک قاشق غذاخوری بستنی وانیلی پر کنید. سس را روی سطح مواد بریزید و در کنار آن با باقیمانده تشمک، دسرتان را تزیین کنید؛ با پاشیدن بادام پوستهپوستهشده کارتان را به پایان برسانید.
نکته
- شما میتوانید بهجای بستنی وانیلی از طعمهای دیگری هم استفاده کنید.
- اگر هلو تازه پیدا نکردید، میتوانید از کمپوت هلو استفاده کنید.
- اگر تمشکهای خریداریشده خیلی رسیده هستند، لازم نیست آنها را در مخلوطکن بریزید، میتوانید با دست آنها له و با مواد دیگر ترکیب کنید تا سس قرمزتان آماده شود.