کالزونه پپرونی

پیتزا کالزونه یکی از انواع پیتزا با یک نوع غذایی بسیار خوشمزه ایتالیایی‌ست که از خمیر پیتزا و مخلفات آن در این غذا استفاده می‌شود و نحوه شکل‌دادن به خمیرش مانند پیراشکی‌ست در واقع یک نوع پیتزا لقمه‌ای هم می‌تواند باشد. پیتزا کالزونه مانند یک ساندویچ است که در پیشخوان‌های ناهار ایتالیایی یا توسط فروشندگان دوره‌گرد در خیابان‌ها فروخته می‌شود؛ زیرا هنگام راه رفتن یا ایستادن خوردن آن آسان است. در قرن ۱۸ و ۱۹ گوشت خوک یا تخم‌مرغ را برای پر‌کردن پیتزا کالزونه استفاده می‌کردند.

مواد لازم
آرد سفید: ۵۰۰‌گرم
تخم‌مرغ: ۱ عدد
شیر ولرم: ۲۵۰‌میلی‌لیتر
روغن مایع: شش قاشق سوپ‌خوری
مایه خمیر فوری: ۱ قاشق سوپ‌خوری
نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
شکر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
سینه مرغ: ۱ عدد
قارچ: ۳۰۰‌گرم
پنیر پیتزا: ۲۵۰‌گرم
آویشن: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل‌سیاه: به‌مقدار کافی

طرز تهیه
برای تهیه پیتزا کالزونه ایتالیایی ابتدا شکر را به‌همراه خمیر مایه فوری و شیر ولرم با هم داخل یک کاسه مناسب ترکیب می‌کنیم، سپس در کاسه را می‌گذاریم. در ادامه کاسه را به‌مدت هفت‌دقیقه در یک جای گرم قرار می‌دهیم. در‌این‌مرحله روغن مایع را به‌همراه نمک و تخم‌مرغ با هم ترکیب می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند؛ سپس خمیر مایه عمل‌آمده را به کاسه اضافه می‌کنیم. در ادامه آرد را دو‌مرتبه الک می‌کنیم، سپس کم‌کم به کاسه اضافه می‌کنیم. حالا مواد را با قاشق چوبی مخلوط می‌کنیم تا خمیر جمع شود؛ سپس سطح کار را آردپاشی می‌کنیم و خمیر را به سطح کار منتقل می‌کنیم. در ادامه خمیر را با دست به‌مدت ۵ تا ۱۰‌دقیقه ورز می‌دهیم تا کاملاً یکدست شود. حالا یک کاسه مناسب را با روغن کمی چرب می‌کنیم؛ سپس خمیر را در وسط کاسه قرار می‌دهیم. در ادامه کاسه حاوی خمیر را به‌مدت ۴۵‌دقیقه تا یک‌ساعت در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر ور بیاد و حجمش دو‌برابر شود. در‌همین‌حین سینه مرغ را به‌همراه دو پیمانه آب و مقداری نمکف فلفلس یاهو ادویه داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزد. پس‌از‌اینکه گوشت مرغ پخت آن‌را به‌صورت ریش‌ریش خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. قارچ را به‌همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا آب اضافی قارچ به‌طور کامل کشیده شود؛ سپس گوشت مرغ را به‌همراه مقداری ادویه اضافه می‌کنیم و با هم تفت می‌دهیم تا با هم یک‌دست شوند. پس‌از‌اینکه خمیر آماده شد، آن‌را روی سطح کار ورز می‌دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود. در ادامه خمیر را به چونه‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنیم، سپس هر چانه را به‌صورت گرد روی سطح کار باز می‌کنیم. حالا نصف خمیر را با سس پیتزا پوشش می‌دهیم، سپس مقداری از قارچ و مرغ روی خمیر می‌ریزیم و مقداری آویشن و پنیر پیتزا روی مواد می‌ریزیم، سپس نصف خمیر را روی مواد بر می‌گردانیم و لبه‌های آن‌را مانند پیراشکی روی هم قرار می‌دهیم. در ادامه لبه‌های خمیر را با چنگال روی هم فیکس می‌کنیم. به‌همین‌ترتیب تمام پیتزاها را آماده می‌کنیم، سپس داخل سینی فر می‌چینیم. در ادامه فر را با دمای ۱۸۰‌درجه سانتیگراد روشن می‌کنیم تا کاملاً گرم شود. حالا روی پیتزاها را با پنیر می‌پوشانیم و برای تزیین روی پیتزا می‌توانیم از قارچ یا فلفل دلمه‌ای خرد‌شده استفاده کنیم. حالا پیتزاها را به‌مدت ۳۰‌دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا آماده شوند. برای طلایی‌شدن پنیر روی پیتزا چند‌دقیقه گریل را روشن می کنیم.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه