کرامبل سیب
کرامبل سیب که پای سیب سوئدی نیز به این دسر گفته میشود، یکی از خوشمزهترین دسرها و میانوعدههاست. در واقع کرامبل سیب تشکیل شده از یک لایه کره و سیب کرانچی که عطر بوی دارچین مزه فوقالعادهای به این دسر خوشمزه میدهد و کالری کمی دارد و تفاوتش با پای سیب ایناستکه بهجای اینکه با یک لایه خمیر روی سیبها را بپوشانیم، یک لایه کرامبل میریزیم.
مواد لازم
سیب: 6 عدد
کره: 110 گرم
شکر: یکسوم پیمانه
دارچین: بهمقدار لازم
آرد: سهچهارم پیمانه
پودر قند: نصف پیمانه
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
یک عدد از سیبها را پوست بکنید و بهاندازه دلخواه (کمی بزرگتر از دو بند انگشت) خرد کنید. داخل قابلمه آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سیبهای خردشده را به مدت حدود ۱۰دقیقه داخل آب جوش بجوشانید تا نرم شود؛ سپس سیبها را آبکش کنید. ۳۰گرم از کره را در تابهای بریزید و آنرا روی حرارت قرار دهید تا آب شود. پنج عدد دیگر سیبها را نیز پوست بکنید و خرد کنید سپس به کره ی آب شده اضافه کنید و داخل تابه بریزید. ۱/۳ پیمانه شکر را به سیب اضافه کنید و آنها را روی حرارت تفت دهید تا سیبها نرم شوند و آب اضافی آنها تبخیر شود. در آخر سیبهای پختهشده را بههمراه دارچین داخل تابه ریخته و با بقیه سیبها مخلوط کنید؛ سپس سیبها را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. آرد، پودر قند و وانیل را داخل کاسهای بریزید و با هم مخلوط کنید. ۸۰گرم باقی ماده از کره را خرد کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسد و کمی نرم شود؛ سپس کرهها را به ترکیب آرد، پودر قند و ووانیل اضافه کنید و با استفاده از چنگال، آنها را به خورد مواد بدهید؛ تاجاییکه مخلوط یک دست شود و بهشکل خرده نان درآید. مخلوط سیب آمادهشده را در ظرف پیرکس یا هر ظرف مخصوص فر دیگری که دارید بریزید. مواد کرامبل ترد را روی سیبها بپاشید؛ بهطوریکه تمام سطح رویی آن را بپوشاند. با دست آن را در تمام سطح سیبها بهصورت یکسان پخش کنید. فر را در دمای ۱۸۰درجهسانتی گراد گرم کنید؛ سپس ظرف کرامبل سیب را بهمدت حدود ۳۰دقیقه داخل فر گرم شده قرار بدهید تا بپزد و طلاییرنگ شود.
نکته
- میتوانید کره را با بیسکویت پتیپور مخلوط کنید و روی سیبها بریزید.
- در قالب مافین نیز بهصورت فره نیز میتوانید این دسر خوشمزه را تهیه کنید.
- از انواع ظرفها پیرکس یا چینی که قابل استفاده در فر هست میتوانید استفاده کنید.
- اگر روی کرامبل طلایی نشده بود، میتوانید برای سهدقیقه گریل را روشن کنید.
- این دسر را بهصورت گرم سرو کنید.
- بهدلخواه میتوانید کشمش یا گردو نیز اضافه کنید.