رولت گوشت

رولت گوشت چرخ‌کرده از آن‌‌دسته خوراک‌های لذیذ و خوشمزه است که معمولاً خانم‌های ایرانی ترجیح می‌دهند به‌عنوان یکی از غذاهای سفره مهمانی آن‌را تهیه کنند. رولت گوشت هم یک غذای مناسب برای شام است که با نان سرو شود و هم یک غذای برنجی برای ناهار. خبر خوب اینکه طرز تهیه آن نیز ساده است.

مواد لازم
آبلیمو: ۱ قاشق غذا‌خوری
آب گوشت: ۱.۵ لیوان
رب گوجه‌‌فرنگی: ۳-۲ قاشق غذا خوری
پیاز متوسط خلالی‌شده: ۱ عدد
فلفل سبز نگینی‌شده: ۱/۲ عدد
جعفری تازه خردشده: ۴-۵ قاشق غذا خوری
تخم مرغ پخته: ۲-۳ عدد
نمک و فلفل: به‌مقدار لازم
ادویه: به‌مقدار لازم
نمک و فلفل: به‌مقدار لازم
شیر: ۳ قاشق غذا‌خوری
آرد نان(آرد سوخاری): ۲ قاشق غذا‌خوری
سیر: ۲ حبه
پیاز متوسط: ۱ عدد
گوشت چرخ‌کرده کم‌چربی: ۳۰۰ گرم
سبزی‌های معطر خشک (درصورت تمایل)

طرز تهیه
پیاز رو رنده یا کنید، آبش را بگیرید و با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید. سیر رو هم رنده کنید و اضافه کنید. بعد آرد نان رو تو شیر حل کنید، بگذارید کمی بماند. اگر آب داشت، آبش را خالی کنید (مخلوط باید خمیری باشد نباید شیرش زیاد باشد). حالا مخلوط خمیری را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل و ادویه و سبزیجات معطر رو اضافه می‌کنیم و با گوشتکوب برقی یا خمیرزن خوب مخلوط می‌کنیم. می‌توانید اگه عجله ندارید مخلوط را بگذارید کمی بماند تا جابیفتد و مزه‌ها درهم مخلوط شوند. در این فاصله چیزهایی که می‌خواهیم در رولت بگذاریم را آماده می‌کنیم. تخم‌مرغ‌ها را پوست می‌کنیم؛ جعفری را می‌شوییم، خشک کرده و خرد می‌کنیم. بعد یک سلفون یا صفحه سیلیکونی روی میز کارمان پهن می‌کنیم و گوشت را رویش قرار می‌دهیم. به قطر 1.5‌سانت تا دو‌سانت به‌شکل مستطیل پهن می‌کنیم. حالا جعفری را روی گوشت می‌ریزیم. (لبه‌ها را نریزید که بعد وقتی خواستید گوشت را جمع کنید، راحت باشید). حالا تخم‌مرغ‌ها را می‌چینیم روی جعفری و نمک و فلفل روی آن می‌پاشیم. اگر مثلاً با نیم‌کیلو تا ششصد‌گرم گوشت رولت درست می‌کنید می‌توانید سه تا چهار‌تخم‌مرغ درسته در طول رولت قرار دهید. حالا سعی می‌کنیم که رولت را از طول جمع کنیم؛ یعنی طول مستطیل را نگه می‌داریم و عرض را لوله می‌کنیم. اینکه گفته شد صفحه سیلیکونی یا سلفون بگذارید برای این‌است‌که به کمک این صفحه قابل‌انعطاف کار جمع‌کردن رولت آسان‌تر شود. بعد که سرش را بهم وصل کردیم با دست خوب درز آن را می‌گیریم. دقت کنید که اصلاً نباید درزی داشته باشد. دوسرش را هم خوب می‌بندیم. حالا رولت را به سینی فر منتقل می‌کنیم. حتماً زیرش کاغذ قنادی یا صفحه سیلیکونی قرار داده و در فری که از قبلاً با حرارت ۱۸۰‌درجه‌سانتی‌گراد گرم شده، قرار می‌دهیم و به‌مدت حدود یک‌ساعت می‌پزیم. اگه رولت شما بزرگتر است، زمان بیشتری بدهید که مغز‌پخت شود. اگر حس کردید که روی آن زیادی برشته و خشک می‌شود ولی داخلش هنوز نچته، 20دقیقه آخر پخت، یه تکه فویل (برگه آلومینیومی) رویش بکشید که رویش خشک نشود. اواخر پخت هم رولت را برگردانید که طرف دیگرش هم برشته شود. برای تهیه سس نیز پیاز‌ها را که خلالی خرد کردیم در روغن سرخ می‌کنیم. بعد درصورتی‌که فلفل دلمه‌ای استفاده می‌کنید همین‌جا اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا بوی خامی‌اش گرفته شود. آب گوشت را اضافه می‌کنیم و زمان می‌دهیم تا سس ما به جوش بیاید و غلیظ شود. بعد آن را از روی حرارت برمی‌داریم و آبلیمو اضافه می‌کنیم. ترشی‌اش رااندازه می‌کنیم. دورچین‌ها را هم می‌پزیم. من از حدود ۱۰۰‌گرم هویج و ۱۰۰‌گرم بروکلی و ۲۰۰‌گرم سیب‌زمینی استفاده کردم. هر کدام را حدود پنج تا هفت‌دقیقه در میکرو با توان ۶۰۰ تا ۷۵۰‌وات پختم. وقتی آماده شد رولت از فر در‌می‌آوریم و به ظرفی که می‌خواهیم سرو کنیم منتقل می‌کنیم. با چاقوی تیزی برش‌های مورب می‌زنیم و روی آن سس می‌ریزیم. حالا دورچین‌ها را می‌چینیم و رولت ما آماده است.

نکته
- فلفل سبز را می‌توانید حذف کنید.
- ادویه شامل جوزهندی، دارچین، پودر سیر، پودر گشنیز ،پودر میخک، گرام ماسلا است.
- برای دورچین هر سبزی که دوست دارید می‌توانید استفاده کنید؛ ازجمله هویج، بروکلی، گل کلم، سیب‌زمینی، لوبیا سبز.
- سبزی‌ها را می‌توانید بخار‌پز کنید یا آب‌پز و در ماکروفر بپزید.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه