تیرامیسو

تیرامیسو یکی از دسرهای بین‌المللی خوشمزه و معروف کشور ایتالیاست که با خامه و بیسکوئیت تهیه می‌شود. این دسر خوشمزه که به‌عنوان یک دسر بین‌المللی در سراسر جهان شناخته می‌شود و یکی از محبوب‌ترین دسرها در منوی رستوران‌ها و هتل‌های بزرگ جهان است؛ البته تیرامیسو با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می‌شود و به‌همین‌دلیل تیرامیسو در کشورهای مختلف با دستورهای منحصربه‌فردی تهیه می‌شود. در کشور ما هم این دسر بومی‌سازی شده است و از موادی در تهیه آن استفاده می‌شود که با ذائقه ما ایرانی‌ها سازگار باشد.
 
مواد لازم
قهوه اسپرسو: ۱ فنجان
بیسکوئیت لیدی فینگر: ۱ بسته
پودر کاکائو: نصف قاشق غذاخوری
زرده تخم‌مرغ: ۳ عدد
پنیر ماسکارپونه ۱۵۰‌گرم
خامه: ۲۰۰‌گرم
شکر: ۱۰۰‌گرم
 
طرز تهیه
ابتدا تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی می‌شکنیم و زرده‌ها را از سفیده‌ها جدا می‌کنیم و هر کدام را داخل کاسه‌هایی مجزا می‌ریزیم و زرده‌ها را با همزن برقی خوب می‌زنیم تا هم دارای حجم شوند و هم به رنگ کرم در بیایند؛ سپس شکر را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم که کاملاً شکر در آن حل شود و بعد پنیر ماسکارپونه را اضافه می‌کنیم و با همزن خوب می‌زنیم تا مواد یک‌دست شود. خامه را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و خوب هم می‌زنیم تا حجم‌دار شود. خامه را باید طوری هم بزنیم که اگر کاسه حاوی خامه را بر‌گردانیم خامه سر ریز نشود و به‌طور ثابت در کاسه بماند؛ سپس خامه فرم گرفته را به دیگر مواد اضافه می‌کنیم و با لیسک یا قاشق همگی مواد را خوب مخلوط می‌کنیم.
در ادامه سفیده‌های تخم‌مرغ را نیز با همزن برقی به‌حدی می‌زنیم که کاملاً سفید و دارای حجم شود و پف کند و بعد به مواد می‌افزاییم (شبیه خامه فرم گرفته دارای حجم و سفت شود) و با لیسک همگی مواد را خوب زیر‌و‌رو می‌کنیم تا کاملاً مخلوط شوند. قهوه اسپرسو را آماده می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا خنک شود (اگر قهوه داغ باشد بیسکوئیت‌ها را له می‌کند) و بعد در ظرفی مانند کاسه بزرگ می‌ریزیم و بیسکوئیت‌های لیدی فینگر را هر چند تا که داخل ظرف قهوه جا می‌شود (۲ الی ۳ عدد) قرار می‌دهیم؛ سپس بیسکوئیت‌ها را بر می‌گردانیم تا کاملاً به قهوه آغشته شوند و بعد آن‌ها را سریع بیرون می‌آوریم (فقط می‌خواهیم مرطوب شوند و نباید زمان زیادی داخل قهوه بمانند) و در ظرف پیرکس مستطیلی می چینیم تا کاملا کف پیرکس از بیسکویت پوشیده شود. بعد از مایه‌ای که آماده کرده‌ایم نصف آن را کم‌کم روی بیسکوئیت‌ها می‌ریزیم تا کاملاً روی آن‌ها را بپوشاند و کمی پودر کاکائو روی آن‌ها الک می‌کنیم و مجدداً لایه دوم را می‌چینیم و بیسکوئیت‌ها را به قهوه اسپرسو آغشته می‌کنیم؛ سپس داخل ظرف می‌چینیم و روی آن‌ها را با مایه می‌پوشانیم و مجدداً روی مایه را با پودر کاکائو الک می‌کنیم و می‌پوشانیم تا تیرامیسو زیباتر و خوش‌عطر‌تر شود و می‌توایند روی آن را با سلفون بپوشانید و داخل یخچال قرار دهیم تا به‌مدت حداقل شش‌ساعت استراحت کند. اگر زمان کافی داشته باشید و اجازه بدهید ۲۴‌ساعت در یخچال بماند، فوق‌العاده تیرامیسو منسجم‌تری خواهید داشت. هنگامی‌که برش می‌خواهید بزنید. تیرامیسو آماده شده را از داخل یخچال بیرون می‌آوریم و برش می‌زنیم و در بشقاب قرار می‌دهیم و نوش‌جان کنید.
 
نکته
- برای تهیه تیرامیسو ترجیحاً از پنیر ماسکارپونه استفاده کنید؛ ولی اگر در‌دسترس نبود می‌توانید از پنیر خامه‌ای استفاده کنید. اگر پنیر خامه‌ای شما دارای نمک است، حتماً به‌مدت ۳۰‌دقیقه در آب سرد قرار بدهید تا طعم شوری‌اش از بین برود.
- اگر پنیر خامه‌ای شما دارای نمک بود برای از‌بین‌رفتن طعم شوری آن را به‌مدت ۳۰‌دقیقه در آب سرد قرار دهید.
- قهوه دم‌کرده برای مرطوب‌کردن بیسکوئیت‌ها و طعم‌دهی به دسر مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.
- اگر طعم تلخ قهوه را دوست ندارید، می‌توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه