مربای به

مواد لازم
میوه به: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
آب: ۸ لیوان
آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه
برای تهیه مربای به خانگی، ابتدا به‌ها را به‌خوبی می‌شوییم؛ سپس به‌صورت دلخواه خرد می‌کنیم. توجه داشته باشید که پوست گرفتن میوه به سلیقه‌ای‌ست و می‌توانید این مربای خوشمزه را با به دارای پوست نیز درست کنید. در این مرحله آب را داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم؛ سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا جوش بیاید. پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، به‌های خرد شده را به‌آرامی به آب جوش اضافه می‌کنیم. حالا مدت ۳۰‌دقیقه زمان می‌دهیم تا به‌ها درون آب جوش باقی بمانند تا کمی نرم شوند. در‌همین‌حین که آب در‌حال جوشیدن است، کف‌های روی آب را جمع می‌کنیم و دور می‌ریزیم. این کار به شفاف‌تر‌شدن رنگ مربا کمک می‌کند. پس از گذشت ۳۰‌دقیقه زیر قابلمه شعله‌پخش‌کن قرار می‌دهیم و شکر را به قابلمه اضافه می‌کنیم و در قابلمه را به‌صورت چفت می‌گذاریم یا دم‌کنی روی آن قرار می‌دهیم. حالا اجازه می‌دهیم مربا به‌مدت پنج تا هفت‌ساعت با حرارت بسیار ملایم بپزد و رنگ بیندازد. دوستان گرامی به این نکته توجه داشته باشید که ما می‌توانیم این مربای خوشمزه را به‌صورت یک‌ساعته نیز بپریم؛ اما اگر مربا را با حرارت ملایم و زمان طولانی به روش سنتی پخته شود، در پایان پخت رنگ مربا خیلی بهتر می‌شود.در پنج‌دقیقه پایانی پخت مربا، آب لیمو ترش را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم پنج دقیقه با مربا بجوشد. نکته‌ای که باید در پخت این مربا در‌نظر داشته باشیم این‌است‌که مربای به را نسبت به مرباهای دیگر باید کمی رقیق تر از روی حرارت برداریم. دلیل این امر این‌است‌که میوه به پس از پخت حالتی ژلاتینی پیدا می‌کند و پس از سرد شدن مربا شیره آن خیلی سفت‌تر می‌شود. اگر شیره مربای شما بیش از حد غلیظ شد، کافی‌ست کمی آب جوشیده به مربا اضافه کنید. سپس اجازه دهید مدتی روی حرارت بماند تا آب جوشیده با شیره مربا یکدست شود. برای طعم‌دار‌کردن این مربا می‌توانیم به سلیقه خود از هل، چوب دارچین و زعفران دم کرده استفاده کنیم که سلیقه‌ای می باشد. ما در این دستور از هیچ ماده طعم‌دهنده‌ای استفاده نکردیم؛ چون طعم و عطر میوه به به حد کافی خوب است. پس از اینکه شیره مربا غلیظ شد، یک قاشق غذاخوری از شیره بر می داریم و در فریزر قرار می‌دهیم.پس از گذشت سه‌دقیقه شیره مربا را از یخچال خارج می‌کنیم، اگر حالتی کشدار داشته باشد یعنی مربا به قوام رسیده است. حالا  حرارت زیر قابلمه را خاموش می‌کنیم و اجازه می دهیم مربا به مدت ۱۲ ساعت به‌همان‌شکل باقی بماند. توجه داشته باشید که باید در حین این ۱۲ ساعت درب قابلمه بسته باشد تا مربا به‌خوبی قرمز شود. در پایان مربا را درون یک ظرف شیشه‌ای در‌دار می‌ریزیم؛ سپس برای نگهداری طولانی‌مدت در یخچال قرار می‌دهیم.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه