خبرنامه

طراحی سامانه مقابله با ریزپرنده‌ها
فرمانده نیروی زمینی ارتش بابیان‌اینکه سامانه‌هایی برای مقابله با ریزپرنده‌ها طراحی شده و دراین‌‌امر بسیارموفق عمل کرده‌ایم، گفت: پهپادهای ارتش در سطوح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی آماده‌اند و درصورت هرگونه خطا و تعرض احتمالی، با قاطعیت پاسخ خواهیم داد. امیرسرتیپ کیومرث حیدری در حاشیه برگزاری طرح جامع کانون ارزیابی و رشد سرمایه‌های انسانی نزاجا که در ستاد فرماندهی نیروی زمینی برگزار شد، گفت: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای ۲۳ گروه تسلیحاتی است که چرخه دفاعی این نیرو را تکمیل می‌کند. به‌گزارش ایرنا؛ وی افزود: در سال‌های اخیر، تصمیم قاطع و جدی اتخاذ شده تا خود را برای ورود به عرصه جنگ‌های احتمالی آینده آماده کند. مصوبه‌ای از رهبر انقلاب دریافت کرده‌ایم که به‌موجب‌آن، تسلیحاتی به نیروی زمینی وارد کنیم که دارای ویژگی منحصربه‌فرد دوربرد، هوشمند و قابلیت شبکه‌سازی را داشته باشد؛ پس این‌اقدامات باقدرت و شدت ادامه دارد، به‌ویژه درزمینه شبکه‌محورکردن تسلیحات سرمایه‌گذاری خوبی دراین‌حوزه انجام داده‌ایم.


لغو تابعیت ده‌هاهزارنفر در کویت
در چارچوب کمپین اصلاحات پادشاه کویت، دولت این‌کشور تابعیت ده‌هاهزارنفر را لغو کرده است. به‌گزارش ایسنا؛ طبق سرشماری که خبرگزاری فرانسه مطابق با داده‌های رسمی انجام داده است، از ماه اوت تاکنون، تابعیت کویتی بیش از ۳۷‌هزارنفر که حداقل ۲۶‌هزارنفر از آن‌ها زن هستند، لغو شده و این‌درحالی‌ست‌که طبق گزارش‌های رسانه‌های محلی، آمار واقعی ممکن است بسیاربیشتر باشد. اگرچه لغو تابعیت‌ها در کویت چیز جدیدی نیست اما به‌گفته «بدر السیف» (استادیار تاریخ در دانشگاه کویت)؛ «تعداد آن بی‌سابقه است!» لغو دسته‌جمعی تابعیت‌ها بخشی از کمپین اصلاحات به‌رهبری شیخ «مشعل الأحمد الصباح» پادشاه کویت است که چندماه پس از به‌دست‌گرفتن قدرت در دسامبر ۲۰۲۳، انحلال پارلمان و تعلیق برخی مواد قانون اساسی را اعلام کرد. به‌گفته تحلیلگران به خبرگزاری فرانسه؛ گویا هدف سیاست جدید تابعیت پادشاه کویت، محدودکردن تابعیت به کویتی‌تبارها، بازسازی هویت کویتی و شاید همچنین کاهش تعداد رأی‌دهندگان پس‌ازسال‌ها بی‌ثباتی سیاسی است.


حرکت آلمان به‌سوی اجباری‌شدن خدمت نظامی
وزیر دفاع آلمان گفته که اگر در بحبوحه تنش‌های فزاینده با مسکو، افراد کافی داوطلبانه به ارتش نپیوندند، آلمان شاید مجبور شود خدمت اجباری سربازی را از اوایل سال آینده احیا کند. به‌گزارش ایسنا، برلین در سال ۲۰۱۱ خدمت اجباری سربازی را لغو کرد اما اخیراً درمورد بازگرداندن آن تجدیدنظر کرده است. مسکو همواره گمانه‌زنی‌ها درمورد هرگونه قصد حمله به کشورهای ناتو را «مزخرف» خوانده و غرب را به تلاش برای ترساندن جمعیت اتحادیه اروپا و توجیه افزایش بودجه‌های نظامی متهم کرده. «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان و شرکای ائتلافی او پیش‌ازاین درمورد معرفی مجدد «مدل سوئدی» که ترکیبی از خدمت اجباری گزینشی و داوطلبانه است، به تفاهم رسیده‌اند. «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان در مصاحبه‌ای با فرانکفورتر آلگماینه گفت که آن‌ها اکنون درتلاش‌اند تا پایان سال لایحه جدیدی را تصویب کنند.


احداث پایگاه نظامی آنکارا در سوریه
رسانه‌های ترکیه‌ای به‌نقل‌از برخی منابع در دستگاه امنیتی این‌کشور اعلام کردند که این‌کشور در چارچوب مبارزه با تروریسم، درحال‌برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه‌های نظامی در سوریه است. طبق این گزارش؛ آنکارا به مقامات سوریه در سازمان‌دهی ارتش و نیروهای امنیتی کمک می‌کند. به‌گزارش مهر؛ رسانه‌های ترکیه‌ای بیان کردند که نیروهای مسلح ترکیه برای مبارزه با داعش، یک پایگاه هوایی و یک پایگاه دریایی در سوریه احداث خواهند کرد. منابع ترکیه‌ای اعلام کردند که دیدار احتمالی رجب طیب اردوغان و دونالد ترامپ می‌تواند به حل شماری از مسائل اصلی بحران در سوریه کمک کند. نیروهای ترکیه اکنون عمدتاً در شمال سوریه حضور دارند. 

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه