خبرنامه

همکاری ایران و عمان درزمینه فرآورده‌های پروتئینی
معاون وزیر جهاد کشاورزی از توسعه همکاری‌های ایران و عمان در صادرات فرآورده‌های پروتئینی خبر داد. علیرضا رفیعی‌پور؛ رئیس سازمان دامپزشکی ایران با احمد سیف‌الامری؛ معاون رئیس دامپزشکی عمان دیدار کرد و دو طرف بر اهمیت گسترش همکاری‌های طرفین در بخش‌های علمی، فنی و تجاری در حوزه دامپزشکی تأکید کردند. به‌گزارش وزارت جهاد کشاورزی؛ رفیعی‌پور دراین‌دیدار بابیان‌اینکه این سفر با هدف بررسی وضعیت بهداشتی واحدهای تولید و بسته‌بندی تخم‌مرغ در استان‌های مختلف و امکان صدور مجوز واردات تخم‌مرغ خوراکی به عمان صورت گرفته، با استقبال از هیئت عمانی، توسعه همکاری‌های بهداشتی و دامپزشکی را بستری مناسب برای ارتقای کیفیت خدمات و تسهیل تبادلات دامی بین دو کشور دانست. معاون وزیر جهاد افزود: این دیدار فرصتی ارزشمند برای ایجاد تعاملات گسترده‌تر و انتقال تجربیات فنی در حوزه دامپزشکی است.


عقب‌نشینی ۱۰ کشور از رشد اقتصادی
مؤسسه بین‌المللی رتبه‌بندی اعتباری فیچ کاهش نرخ رشد بالقوه میان‌مدت پیش‌بینی‌شده خود برای ۱۰ کشور درحال‌توسعه را نزولی اعلام کرد و پیش‌بینی خود را از 4درصد به ۳.۹‌درصد کاهش داد. به‌گزارش ایسنا؛ این نهاد رتبه‌بندی اعتباری، پیش‌بینی‌های رشد بالقوه تولید ناخالص داخلی پنج‌ساله خود را برای بازارهای نوظهور اصلاح کرد و دلیل اصلی این‌اقدام، تجدیدنظر نزولی در نرخ رشد بالقوه چین از ۴.۶‌درصد به ۴.۳‌درصد بود. پیش‌بینی‌های رشد برای مکزیک، اندونزی و کره‌جنوبی تنزل کرد و برآورد رشد اقتصادی روسیه، برزیل، لهستان و هند صعودی شد. این پیش‌بینی‌ها برای آفریقای‌جنوبی و ترکیه بدون تغییر باقی ماند. فیچ در جدیدترین پیش‌بینی، میانگین رشد اقتصادی بالقوه ۳.۱‌درصدی را برای ۱۰ کشور درحال‌توسعه اعلام کرد و براین‌مبنا؛ پیش‌بینی‌های رشد بالقوه پنج‌ساله برای اندونزی، از ۴.۹‌درصد به ۴.۷‌درصد، برای مکزیک از 2درصد به ۱.۸‌درصد و کره‌جنوبی از ۲.۱‌درصد به ۱.۹‌درصد، تنزل کرد. نرخ رشد پیش‌بینی‌شده برای هند از ۶.۲‌درصد به ۶.۴‌درصد، برای لهستان از 3‌درصد به ۳.۲، برای برزیل از ۱.۷‌درصد به 2درصد و برای روسیه از ۰.۸‌درصد به ۱.۲‌درصد افزایش یافت. نرخ رشد بالقوه میان‌مدت برای آفریقای‌جنوبی 1‌درصد و برای ترکیه ۴.۱‌درصد حفظ شد.


جهش دلاری صادرات فولاد ایران در آغاز ۱۴۰۴
طبق جدیدترین آمار منتشرشده ازسوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران؛ صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور در یک‌ماهه نخست امسال ۱۳‌درصد معادل ۳۸‌میلیون‌دلار افزایش داشته است. همچنین حجم صادرات آهن و فولاد ایران دراین‌مدت، ۲۶‌درصد معادل ۱۷۳‌هزارتن رشد داشته. بررسی جزئیات صادرات در زنجیره فولاد نشان می‌دهد که صادرات بیلت و بلوم با رشد ۲۰‌درصدی از ۳۳۳‌هزارتن به ۳۹۸‌هزارتن رسیده و ازنظر ارزشی نیز با رشد ۸‌درصدی مواجه شده است. صادرات اسلب نیز دراین‌ماه با رشد مواجه شد. درمجموع صادرات شمش فولادی با رشد ۵۰‌درصدی در وزن و ۳۴‌درصدی در ارزش مواجه شده است.


تولید داخلی ۷۰‌درصد تجهیزات پزشکی
رئیس اداره نظارت بر تأمین، توزیع و عرضه تجهیزات پزشکی بااشاره‌به سهم ۷۰‌درصدی تجهیزات پزشکی در تأمین نیاز کشور، گفت: کمبود جدی در تجهیزات پزشکی نداریم اما خطر بروز کمبود وجود دارد. محمدمهدی علاءالدین در نشست خبری برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی ایران‌هلث که در سازمان غذاودارو برگزار شد، گفت: امروزه 1442 شرکت فعال فناور در حوزه تجهیزات پزشکی داریم که توانمندی این‌حوزه را درزمینه تولید نشان می‌دهد. ‌اکنون 79‌هزار و 991 پروانه تولید یا آی‌آرسی وجود دارد و 1811‌قلم کالای حوزه پزشکی از تولیدات داخلی تأمین می‌شود. به‌گزارش تسنیم؛ وی افزود: عمده کالاهایی که در حوزه سلامت مصرف می‌شود، حساسیت بالا دارد و به‌عنوان تنظیم‌گر موظفیم استانداردهای این‌حوزه را ارزیابی کنیم. حوزه تجهیزات پزشکی روند رو‌به‌رشدی داشته است و شاهد استفاده از فناوری‌های روز در حوزه سلامت هستیم.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه