دانستنی‌های سفر به کرمانشاه

کرمانشاه، مرکز استان کرمانشاه است. پس‌ازانقلاب و در سال 1979، برای مدت کوتاهی قهرمانشهر نام‌گذاری شد و بعدازآن به باختران تغییر نام داد. بااین‌حال، پس از جنگ ایران و عراق نام این‌شهر به کرمانشاه تغییر کرد زیرا تمایل مردمش به ادبیات و فرهنگ تاریخی و کهن ایران بیشترازقبل شده بود. شهر کرمانشاه، خواهرخوانده شهر رسبورگ در آمریکا، اشپلیت در کرواسی و سیسیل در ایتالیاست و ازاین‌رو، موردعلاقه اروپائیان و آمریکایی‌های گردشگر است. در سفر به آنجا، اگر کرمانشاه را مهد تاریخ و قصص تاریخی می‌دانید، به طاق‌بستان سری بزنید. محوطه‌ای تاریخی با قدمت چندهزارساله، در شمال‌غربی شهر کرمانشاه خودنمایی می‌کند و با کتیبه‌ها و سنگ‌نگاره‌های خود برای گردشگران داستان سلطنت شاهانی نظیر خسروپرویز را به‌تصویر می‌کشد. در میان تمامی زیبایی‌های تاریخی، محوطه تاریخی بیستون زیبایی چشمگیری دارد. سنگ‌نبشته بیستون یکی از مهم‌ترین و مشهورترین سندهای تاریخ جهان و مهم‌ترین متن تاریخی دوره هخامنشیان است که شرح پیروزی داریوش بزرگ و به‌بند‌کشیدن یاغیان را به‌تصویر می‌کشد. اگر به دیدن اماکن مذهبی با جنبه تاریخی علاقه‌مندید، پیشنهاد ما مسجد شافعی کرمانشاه است که به‌سبک مساجد ترکیه بنا شده. یکی‌دیگر از بناهای مذهبی شهر، مسجد شاهزاده (شازده) است که حدود سال 1237 قمری توسط محمدعلی میرزای دولتشاه بنا شد. بنای دیگری که از بعد معماری می‌تواند چشمگیر باشد، تکیه معاون‌الملک است. این تکیه تاریخی، یادگاری ارزشمند و دیدنی از دوران پرفرازونشیب سلطنت خاندان قاجار بوده و با پنجره‌ها و آینه‌کاری‌های ایرانی که در آن به‌چشم می‌خورند، زیبایی منحصربه‌فردی را به‌نمایش می‌گذارد. یکی از دیدنی‌هایی که گردشگران را حتی درزمانی‌که خشک شده بود، به‌خود جذب می‌کرد، سراب نیلوفر است که با گل‌های نیلوفر آبی تزئین شده و در شمال‌غربی شهر کرمانشاه جای دارد. آب‌وهوای شهر کرمانشاه به‌شدت تحت‌تأثیر کوه‌های زاگرس بوده و به‌عنوان آب‌وهوای مدیترانه‌ای طبقه‌بندی می‌شود. کرمانشاه، زمستان‌های سردی دارد و در پاییز و بهار معمولاً بارش باران را تجربه می‌کند. به‌همین‌دلیل بهترین زمان برای سفر به کرمانشاه، بهار است و تابستان و زمستان برای سفر به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شوند. حتی اگر تابه‌حال به کرمانشاه قدم نگذاشته باشید، نام خورشت خلال کرمانشاهی را شنیده‌اید. یکی‌دیگر از غذاهای خوش‌طعم کرمانشاه که شباهت بسیاری به باقالی‌پلو دارد و همراه با گوشت گوساله یا مرغ ارائه می‌شود، سیب‌پلو نام دارد. پیشنهادی ویژه برای علاقه‌مندان به آش نیز آش عباسعلی‌‌ست. خوشمزه‌ترین شیرینی و دسرهای کرمانشاه نان‌برنجی، نان شکری، نان خرمایی و قاووت هستند. سوغاتی‌های محبوب کرمانشاه شامل شیرینی‌های سنتی کرمانشاه، صنایع‌دستی (گلیم‌بافی، چیغ‌بافی، جاجیم‌بافی، قالی‌بافی و پرده‌بافی)، روغن حیوانی و عسل هستند. کرمانشاه، شهری‌ست با مردمانی خونگرم که هر‌ساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری‌ست. مردم کرد این‌منطقه به میهمان‌نوازی مشهورند و همین بر محبوبیت آنان بین اقوام ایرانی افزوده. کرمانشاه، شهر افسانه عاشقانه «شیرین و فرهاد» است که حین گشت‌و‌گذار در میان دیدنی‌های آن می‌تواند مورد‌توجه دوستداران تاریخ و ادبیات ایران‌زمین قرار گیرد. به‌دلیل قدمت تاریخی و دارا‌بودن مناظر جذاب، فرهنگ غنی و روستاهای نوسنگی، یکی از گنجینه‌های فرهنگ ماقبل‌تاریخ ایران به‌شمار می‌آید. کرمانشاه از زمان‌های گذشته تا‌به‌امروز، مرکز عمده فرهنگی و تجاری غرب ایران بوده و مورد‌علاقه تاجران و بازرگانان سراسر دنیاست. این‌شهر بزرگ‌ترین منطقه کرد‌زبان ایران است.

ارسال دیدگاه شما

هفته‌نامه در یک نگاه
ویژه نامه
بالای صفحه